02.04.19 / 21:24
במקביל ליום המעשים הטובים ששובר שיאים בכמות המתנדבים באשדוד, היום (02.04) מציינים ברחבי העולם את יום המודעות הבינלאומי לאוטיזם, זאת במטרה להגביר את המודעות לנושא. כמי שמחזיק בתיק צרכים מיוחדים, המשנה לראש העיר - יניב קקון, במסר מרגש לרגל היום החשוב: "בפעם הבאה שתפגשו בגינת השעשועים או בתור בסופר הורה עם ילד עם צרכים מיוחדים, חייכו אליו, הציעו לו עזרה"
כיום, כ-67 מיליון איש ברחבי העולם לוקים באוטיזם - הלקות ההתפתחותית הגדלה בקצב המהיר ביותר בעולם. במטרה לקדם את ההסברה ולהעלות את המודעות, קבע האו"ם כי מידי שנה בתאריך 02.04 יצוין יום המודעות הבינלאומי לאוטיזם.
אוטיזם למעשה הינו הפרעה בתקשורת הבין-אישית הגורמת לקשיים ביצירת קשרים חברתיים המצופים מגיל הילד. ההפרעה באה לידי ביטוי באופנים שונים ועשויה לכלול קשיים בשפה ובדיבור, קשיים בהבנת מצבים חברתיים וקשיים התנהגותיים נוספים.
כמי שמחזיק בתיק צרכים מיוחדים במועצת העיר, המשנה לראש העיר - יניב קקון, ציין מוקדם יותר היום את היום החשוב ובפוסט בפייסבוק פרסם שבע עובדות ששווה להכיר - הרי הן לפניכם:
- לפני כ 40 שנה שיעור המאובחנים עמד על 1:1000 לידות, כעת הוא עומד על 1:68.
- לא כולם גאונים. רבים נוהגים לחשוב כי אנשים עם אוטיזם ניחנים בגאונות בתחומים מסוימים. האמת היא כי רק כ 2% יפתחו יכולות מעל הממוצע ולעתים פנומנאליות.
- אוטיזם מוגדר כשונות נוירולוגית מולדת ולא נרכשת.
- ניתן לאבחן אוטיזם בשנה השנייה לחייו של הילד.
- אוטיזם היא לקות בלתי נראית, ישנן רמות תפקוד שונות אך אין סממנים חיצוניים.
- אוטיזם היא לקות תקשורתית. כשמה, המאפיינים העיקריים של המאובחנים עם אוטיזם הם ליקויים בתחום התקשורתי חברתי. בניגוד לדעה הרווחת - מערכת הרגשות שלהם דומה לאוכלוסייה הכללית.
- על פי נתוני העמותה הלאומית הגדולה בארה"ב לטיפול באוטיזם (autism speaks), מספרם של הילדים המאובחנים עם אוטיזם גדול מהמאובחנים עם סוכרת, סרטן ואיידס גם יחד.
"והכי הכי חשוב!" - כתב המשנה לראש העיר, "מאחורי כל הנתונים נמצאים אנשים עם רצונות, חלומות, מאווים וכן, גם קשיים. מודעות לדברים הללו היא התחלה טובה בדרך לשינוי חשיבה של ממש. זה ייקח זמן אך זה חייב לקרות."
"ידעתם שיש ברשותם כרטיס 'פטור מתור' שהם ממעטים להשתמש בו בשל תגובות עוינות?" - הוסיף לכתוב, "בפעם הבאה שתפגשו בגינת השעשועים או בתור בסופר הורה עם ילד עם צרכים מיוחדים, חייכו אליו, הציעו לו עזרה, תנו לו קדימות...עבורכם זו פעולה של מה בכך, להם זה יכול לעשות את היום".
לסיום כתב: "התמזל מזלכם ובכיתת ילדכם יש ילד משולב? הקפידו להתייחס אליו בדיוק כמו ליתר הילדים: הזמינו למסיבות הכיתה, שתפו אותו בקבוצת הוואטסאפ וכל פעילות כיתתית ופשוט תנו לו להרגיש שווה בין שווים. השינוי מתחיל מאיתנו, זוכרים?".