השנה שחיטת הכפרות העירונית לא תתקיים



כמידי שנה המוני בני ישראל, דתיים וחילונים נוהגים לקיים את מנהג הכפרות, באשקלון כבר עשרות שנים מוקם

כמידי שנה המוני בני ישראל, דתיים וחילונים נוהגים לקיים את מנהג הכפרות, באשקלון כבר עשרות שנים מוקם לקראת יום כיפור מתחם כפרות בגבעת ציון מאחורי "יש" (תנובה לשעבר), השנה הוחלט לא לפתוח  את המתחם  המסורתי , חבר המועצה תומר גלאם אומר "פגיעה קשה בציבור גדול" מנגד פעילי בעלי החיים מאוד שמחים על ההחלטה "נמנעה פגיעה מיותרת בבעלי החיים", עיריית אשקלון בתגובה האחריות הועברה למועצה הדתית.

אלפי תושבי אשקלון וישובים מהסביבה הופתעו השנה להיווכח מבלי שתינתן הודעה מוקדמת שהמתחם העירוני לשחיטת כפרות לראשונה זו עשרות שנים לא נפתח השנה. [caption id="attachment_16380" align="alignright" width="162"]

טל קרוגמן, סבל מיותר[/caption] תושבת רמת אשכול שולה שנוהגת כבר מילדותה לקיים את מנהג הכפרות אומרת " הגעתי השנה למתחם תנובה לשעבר לקיים את המצווה להפתעתי ראיתי את המקום שומם, חבל שלא נותנים לי לקיים את המצווה, אבות אבותי נהגו לקיים את המנהג המסורתי מי שלא מאמין בזה לא חייב להרוס לאלו שכן מאמינים". מנגד מי שמאוד שמחים על ההחלטה הם פעילי בעלי החיים, אחת הפעילות טל קרוגמן   "אני בעד ההחלטה לא לפתוח את המתחם, בנוסף לסבל המיותר שבעלי החיים עוברים אי אפשר לכפר על העברות שלך ע"י שחיטה של אחר" ליז אוחיון תושבת העיר " אם המנהג פוגע בבעלי חיים למה לעשות את זה? רבנים רבים פסקו שאפשר לתרום סכום כסף במקום השחיטה" [caption id="attachment_17768" align="alignleft" width="180"] תומר-גלאם, פגיעה בחופש הדת[/caption] תומר גלאם חבר המועצה   אומר "לא יתכן שלא יתנו לאנשים לקיים את אמונתם, אני רואה בזה פגיעה חמורה בחופש הדת ובבחירה האישית, תושבים  רבים מאשקלון והסביבה ששנים נוהגים לקיים את מנהג הכפרות השנה לא יוכלו, חבל שגורמים מסוימים אטומים לצרכי הציבור הדתי אני מתכוון לפעול "שהתקלה" השנה לא תחזור בשנים הבאות ולתת לכל אחד את הבחירה האם לקיים את המנהג או לא מבירור שלי עם המחלקה הווטרינרית נאמר לי שאין בעיה והשחיטה מבוצעת עם פיקוח מלא ומבחינתם אין שום בעיה אני מקווה שלא אינטרסים אחרים השפיעו על ההחלטה שלא לקיים את המנהג השנה" מי שבכל זאת רוצה לקיים את מנהג השחיטה, מוזמן לפנות לבתי חב"ד הפזורים בעיר שהשהנ כמו בכל שנה כן יתקיים מהנהג. תגובת העירייה: עיריית אשקלון העבירה בשנה שעברה את הטיפול של הכפרות לידי המועצה הדתית בעיר, לעירייה אין משחטות והכפרות נעשות על ידי המועצה דתית שלה השוחטים ולה הרבנים, יחד עם זאת יצוין כי בהלכה במפורש נכתב כי יש להימנע משחיטת עופות לכפרות ולהסתפק בתרומה כספית לכפרת עוונות.

קצת רקע על מנהג  הכפרות 

[caption id="attachment_14116" align="alignright" width="314"] השחיטה במתחם - כך זה נראה בשנה שעברה[/caption] כפרות הוא מנהג יהודי עתיק שנערך בערב יום הכיפורים (ובעת הצורך גם בעשרת ימי תשובה). על פי המסורת, מסובבים תרנגול מעל ראשו של כל יהודי ומצהירים שהתרנגול ילך למיתה, ותמורתו ילך האדם לחיים טובים ולשלום. יש כאלה המקיימים את המנהג בדג או בירק או בכסף במקום בתרנגול. לאחר מכן נמסר התרנגול לשחיטה, וניתן לרוב כצדקה לעניים, או נפדה בכסף הנמסר לעניים, ולכן נקרא המנהג אף בשם "פדיון כפרות". סביב המנהג התפתח פולמוס על רקע מניעים שונים. עם התומכים הבולטים למנהג נמנים, הרמ"א, הרא"ש והאר"י, ובין המתנגדים למנהג ניתן למנות את הרשב"א, הרמב"ן ורבי יוסף קארו. כיום הנושא מושך התנגדות גדולה מצד ארגוני זכויות בעלי-חיים ורבנים כאחד, בטענה שקיום המנהג באמצעות בעלי-חיים עלול לגרום לעבירה על איסור צער בעלי חיים. בעקבות זאת, ישנן קהילות שהחלו לקיים את המנהג באמצעות כסף אשר נתרם ישירות לעניים ובכך מדגיש את מימד הצדקה במנהג. קיום המנהג בצורה זו נקרא פדיון כפרות.  
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה