18.03.18 / 16:31
בעלים של הנכס עתר לבית המשפט כדי לבטל את הצו המנהלי שהוציא המשרד להגנת הסביבה. השופט קבע כי המסלעה "מצמצמת את השטח הפנוי לציבור, פוגעת במצוק הטבעי ואף פוגעת במערכות האקולוגיות". כך מפרסם אתר ynet מאת הכתבת: אילנה קוריאל
בדצמבר 2017 הוציא רני עמיר, מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד להגנת הסביבה, מכתב התראה אל הבעלים ואל עיריית אשקלון, בדרישה כי יפנו לאלתר את השטח הבנוי ללא היתר וישיבו את המצב לקדמותו, כלומר: חוף ובו חול ים בלבד, הפתוח ונגיש לציבור, ללא סלעים וללא בטון.
בהמשך, עתר הבעלים של השטח לביטול צו מנהלי בשטח הנמצא מחוץ לזה שבחזקתו, וטען כי הריסת המסלעה תוביל לקריסת המבנה. בתיק הוגשו שלוש חוות דעת מקצועיות: אחת בנוגע לפגיעה במצוק החופי ושתיים בנוגע לפגיעה האקולוגית ברביית צבות הים - אחת מהן מטעם רשות הטבע והגנים.
השופט כפכפי קבע כי בהחלטתו "יש לפרש את חוק שמירת הסביבה החופית באופן נרחב". לאור העובדה כי, לדבריו, "לא נסתרה הטענה כי המסלעה פוגעת בקו המגע בין הים ליבשה, מצמצמת את השטח הפנוי לציבור, פוגעת במצוק הטבעי ואף פוגעת במערכות האקולוגיות", קבע בית המשפט כי לא יחליף את שיקול דעתו בשיקול דעת המשרד להגנת הסביבה - במיוחד במצב שבו שיקול דעת המשרד נתמך בחוות דעת - ועל כן, אינו מתערב בצו וקובע כי יהיה בתוקף. זאת, למעט רצועה צרה של משטח בטון.
תגובת הבעלים רונן טבקול כפי שנמסרה לאתר "אשקלונט": הפיתרון של המסלעה נעשה בכל חופי הארץ. אם יפרקו את זה פה, כל הסוכה הלבנה תתפרק. אני לא רגיש ערעור על ההחלטה, נמאס לי להשקיע בעיר הזו כבר. יש לי את הכל כדין כולל הרישיונות. לא מציע לאף אשקלוני להשקיע באשקלון, ישמרו לנפשותכם".