03.04.18 / 13:11
חול המועד זמן מצויין לטיולים וכדי שגם הנסיעה הארוכה תעבור בנעימים, כמה עצות שכתב מרק גרינגולס, פיזיותרפיסט שירותי בריאות כללית באשקלון ואופקים
ליל הסדר כבר מאחורינו, החג השני בפתח, ובינתיים תקופת חול המועד היא זמן מצויין לטיולים משפחתיים המצריכים לעיתים נסיעות ארוכות ובילוי זמן רב במכונית עם המשפחה, בכבישי ארצנו העמוסים.
מרק גרינגולס, פיזיותרפיסט ממכון הפיזיותרפיה של שירותי בריאות כללית באופקים ואשקלון ריכז כמה עצות לטיול מוצלח שמתחיל בנסיעה קלה..
1. הכנה לנסיעה :
נסיעה מתוכננת ומוצלחת מתחילה נכון כאשר -
*חשבנו טוב על מסלול הנסיעה- כדאי להתחשב בעומסי התנועה...
*לקחנו כל מה שצריך לקחת ( שתיה מרובה, קרם הגנה ועוד)
*נסיעה עם ילדים – לחשוב על בילוי בזמן הנסיעה- טלפון נייד, טאבלט, מוזיקה מתאימה וכו'
ובעיקר וחשוב:
לפני הנסיעה יש לחמם את הגוף ולבצע מתיחות קלות לגפיים , לצוואר ולגב.
לשבת מול ההגה, לסדר את כיסא (כבר מסודר?), להרגיע את המחשבה ו... לנסוע!
2. בזמן הנסיעה:
א. כדאי להשתמש בכרית לגב תחתון- כדי להקל על עומס בגב תחתון.
ב. בנסיעה בפקק - עדיף ליישר את המושב, כדי לשמור על עירנות מרבית.
ג. בנהיגה על כביש בין עירוני (כמו נסיעה לאילת) יש לשמור על הטיה אחורית של המושב כ-110 מעלות, שוב כדי להקל על עומס בגב התחתון.
ד. הפסקות התרעננות – במהלך נהיגה ממושכת (נסיעה של 2-4 שעות ,כולל פקק ), כדאי לתכנן עצירה להתרעננות, רצוי 5-10 דקות כל שעה. גם מגבש את המשפחה וגם ממלא מצברים להמשך נהיגה בטוחה, ובעיקר מאפשר לגוף לנוע ולשחרר את השרירים.
ה. מתיחות שרירים בהפסקת התרעננות – כדאי לבצע מתיחות עדינות לשרירי הגב - עדיף בעמידה, למתוח וליישר ברכיים, להרים ידיים ועוד. גם הליכה של 2-3 דקותעושה את העבודה!
3. לאחר הנסיעה ארוכה :
לצאת באיטיות מהרכב, למתוח בעדינות את הגב לאחור, להתהלך כמה עשרות צעדים ברוגע, ולקחת כמה נשימות עמוקות כדי לחזור לעצמנו לאחר נהיגה מאומצת.
שיהיה חג שמח לכולנו!