22.02.15 / 08:36
לפני כחודש נערך טקס הוקרה לזימנה ברהנה, או בשמו השני הידוע יותר בקרב יוצאי אתיופיה, זימנה ברהני. אלפים באו לחלוק לו כבוד. הלווייתו תערך היום בשעה 13:00 בלוד
בהמשך זימנה עבר לעבוד בחברה ישראלית שפעלה באתיופיה, כמדומני סולל בונה, ובשנת 1967, לאחר מלחמת ששת הימים, הוא הגיע לישראל להכשרה מקצועית במסגרת עבודתו. אולם זימנה נשאר בישראל, חיי בקיבוץ, התגייס לצבא, נפצע במלחמת ההתשה ונישא. כמו כן, זימנה פעל למען העלייה ובשנת 1971 הוא הצטרף לשוהים היהודים הבלתי חוקיים מאתיופיה ולשאר בוגרי כפר בתיה שחיו בארץ להקים את ״התאחדות יהודי אתיופיה בישראל״ שבראשה עמד חזי עובדיה. בשנת 1974 לאחר סכסוך הוא פרש מההתאחדות יחד עם זכריה יונה והרב אדנה שהקימו יחדיו את ״ארגון יהודי אתיופיה״. זימנה היה מעורב ברבים מפעולות העלייה. בשנת 1977 ובעקבות הצלחת הפעילים הממסד שניסה לסנדל אותם טען כי הוא לא יכול לעבוד עמם משום שאין ארגון אחד. בעקבות זאת שני הארגונים התאחדו תחת שמו של הראשון, הופעל לחץ כבד על חזי להתפטר ושאכן עשה זאת, וזימנה מונה ליושב ראש.
במקביל להיותו יושב ראש זימנה הועסק כעובד קליטה לעולי עסקת המשק, 1977, כאשר שכרו הגיע מהאגודה האמריקאית למען יהודי אתיופיה. בשנת 1980 הוא גויס למוסד ונשלח באביב להחליף את פרדה אקלום במחנות הפליטים. זימנה פעל במחנות כשנה וחצי בערך והשתתף במבצעים רבים. בהמשך הוא חזר לישראל ועבד בקליטת העולים מסודאן. לקראת מבצע משה זימנה היה האיש אשר בהמלצתו גויס זכריה יונה להיות האיש שיהיה אחראי על המבצע במחנות. לאחר מבצע שלמה, בשנת 1992, הוא מונה במקומו של מיכה פלדמן כקונסול הסוכנות באתיופיה (או מהל אגף האתיופים?) והיה האחראי על עליית יהודי קווארה וכל הנושא של הפלאשמורה.