שבתאי מירילשוילי תובע את עיריית אשקלון ורשות הטבע והגנים



עיריית אשקלון: "מדובר בצעד נוסף של הליך שהחל בין הצדדים בתחילת שנות ה-90. העירייה דוחה את טענות התובעת ולאחרונה אף נדחו טענותיה גם בבית-המשפט העליון". כך מפרסם אתר "גלובס"

תמונה ללא תיאור

ליזם שבתאי מירילשוילי, קרוב משפחתו של איש העסקים הגאורגי, מיכאל מירילשוילי היה חלום. הוא רצה, באמצעות חברת התיירות שבבעלותו, "חניון אשקלון", לשדרג ולפתח את תחומי הגן הלאומי פארק אשקלון המכונה באותו שם, "חניון אשקלוןולהפוך אותו למתחם תיירות מפואר.

החברה הייתה קיימת כבר משנת 1981, אך מירילשוילי רכש את הבעלות בה 15 שנים מאוחר יותר, על מנת להפעיל ולפתח את המתחם.

בין השנים 2000-1990 אצלה רשות הטבע והגנים הלאומיים, לעיריית אשקלון את סמכויותיה לניהול הגן.

לאחר שניהול הגן עבר לידי העירייה, חתמה החברה, בשנת 1991 הסכם עם העירייה להמשך הפעלת מתחם החניון ושדרוגו.

ההסכם, שתאם את החזון של מירילשוילי, העניק לו ולחברתו רישיון להפעלה ולפיתוח הגן בתור מתחם תיירות, בשטח רחב ידיים שמשתרע על פני 34 דונם בתוך הפארק הלאומי.

למעשה, ההסכם אפשר לחברה לפתח את החניון מעבר למתכונתו המצומצמת דאז, ולערוך בו תיקונים ותוספות, כמו הצבת תאורה, נקודות חשמל, התקנת ברזים. בנוסף, ניתנו לחברה זכויות לשיפוץ מקיף של המבנים הקיימים, הקרוונים, המזנון והמועדון, שיפוץ הכניסה, שיפוץ והכשרה של מתחם 'בוסתן הזיתים' שהיה קיים במתחם כבר משנות ה-80 ופעל ככפר נופש, ועוד.

האפשרויות למקסום התועלת מהפארק היו רבות. אם הייתה החברה מעוניינת בכך, היא אף הייתה יכולה לבנות בריכת שחייה, פאב אולם וגן אירועים.

ההסכם בין החברה לעירייה, נכרת לתקופה של עשר שנים (פחות חודש ס.כ.) עם אופציה להארכה של חמש שנים נוספות.

אלא שחלומות לחוד ומציאות לחוד. מירילשוילי טוען כי הן העירייה והן רשות הגנים לא עמדו בהתחייבויותיהן בהסכם ביניהן, והציגו לו "מצגי שווא ריקים מתוכן". לדבריו, במהלך השנים, השתיים הפעילו עליו לחצים כדי שלא יישאר במתחם ויפנה אותו, בין היתר בשל טענות לעתיקות במקום, וצורך ב"אישורים מיוחדים" להמשך פעילות המתחם. הוא טוען כי לא די בכך שלא קיבל את המתחם בהתאם לפרקי הזמן המנויים בחוזה שחתם עם העירייה, אלא בנוסף כי הוא הפסיד סכומי עתק בגין השקעה בפיתוח האתר, שלדבריו ירדה לטמיון.

משכך, מירילשוילי פתח במאבק משפטי והגיש עתירות לבג"ץ, בנושא עקרוני זה, נגד השתיים בשנת 2009. בעתירות ביקש מירילשוילי שבג"ץ יתערב ויוציא צו המורה לרשות הגנים ולעירייה, להסביר מדוע לא קידמו את העתקת זכויות החברה במתחם במלואם. העתירות אומנם נדחו, אך נקבע בהן כי עומדת מירילשוילי הזכות להגשת תביעה כספית נגדן בגין השקעותיו הכספיות בגן.

ואכן, לאחרונה הגיש מירילשוילי תביעה כספית על סך 40 מיליון שקל נגד העירייה ונגד הרשות, לבית-המשפט המחוזי מרכז, עבור הנזקים שנגרמו לו ועבור נזקים עתידיים.

שידלובסקי-אור ממשרד כספי ושות', כי במהלך השנים הראשונות של ההסכם, העסקים היו פורחים ושני הצדדים התנהלו בהתאם לאמור בו. באתר הופעלו גן ואולם האירועים, בפאב נמזגו משקאות, אתר הנופש היה פעיל והגן כולו היווה מוקד משיכה תוסס ואטרקציה. המתחם כלל יחידות נופש, מבני מגורים זוגיים, בונגלוס וקרוונים. "מספר מבני האירוח עמד על למעלה מ-100 מבנים", תיאר בתביעתו.

בחלוף מספר שנים, בשנת 1998 פנה מירילשוילי באמצעות החברה לעירייה בבקשה לשפץ, להרחיב ולשפר את מתחם החניון, בהתאם לאמור בהסכם ההפעלה. בנוסף ביקש מהעירייה להאריך את תקופת הסכם ההפעלה. "התובע פעל בתיאום מלא עם כל הגורמים הרלבנטיים ועשה מאמץ עילאי להבטיח שכל ההרחבות והשיפוצים יהיו בהתאם לחוק", טען בתביעתו.

לדברי מירילשוילי העירייה תמכה ברצונו לשפץ ולשדרג את המתחם ולהאריך את תוקפו של הסכם ההפעלה, וטען כי אף אושרה טיוטה להסכם הפעלה חדש בשנת 2000.

ואולם, לאחר מגעים אלה, התברר, בעקבות פנייה לרשות העתיקות, כי במתחם קיימות עתיקות רבות אשר קיומן מונע את שיפוצו ואת הרחבתו, כך שלא ניתן לממש באופן מלא את עקרונות הסכם ההפעלה במתחם החניון.

משכך, בשנת 2001, לקראת תום תוקף הסכם ההפעלה שהיה אמור להסתיים בסוף אותה שנה, ולאחר שניהול הגן הוחזר לידי הרשות, פנה מירילשוילי לרשות בבקשה כי תבחן את האפשרות לממש את עקרונות הסכם ההפעלה בינה לבין העירייה במתחם חלופי בשטח הגן, זאת נוכח ההגבלות שהציבה רשות העתיקות על פעילות במתחם החניון.

במהלך השנים 2002-2000 קיימו הצדדים מספר פגישות לבחינת האפשרות להעברת פעילות החברה למתחם חלופי. לטענת מירילשוילי, בעקבות פגישות אלה החברה חדלה במהלך 2001 מהפעלת מתחם החניון, זאת מאחר שנוצר אצלה הרושם כי היא עתידה לקבל לידיה בתוך זמן קצר מתחם חלופי בתחום הגן.

"הנתבעות הציעו לאפשר לתובעת את מימוש זכויותיה החוזיות במתחם חלופי, ונימקו את הצעתן בכך שעבודות הפיתוח והבנייה במתחם החלופי יהיו קלות יותר, משום ששם לא הייתה בעיית עתיקות".

מירילשוילי טוען כי הרשות והעירייה, שהמשיכה להיות מעורבת ברקע למרות שהניהול עבר לרשות, הפעילו עליו לחצים כבדים שיתפנה מהמתחם ויקבל את המתחם החלופי. כתוצאה מהלחץ, מירילשוילי הזדרז ופינה את כל השטח, אלא שלדבריו עד היום לא קיבל שטח חלופי אחר, למרות פגישות רבות שקיים עם נציגי הרשות והעירייה.

בשל כל אלה ספג לדבריו הפסדים כספיים גדולים והחליט להגיש תביעה נגדן, כאמור.

מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "מדובר בצעד נוסף של הליך שהחל בין הצדדים בתחילת שנות ה-90. העירייה דוחה את טענות התובעת ולאחרונה אף נדחו טענותיה גם בבית-המשפט העליון.

עיריית אשקלון פעלה ופועלת בתום לב ובמקצועיות וממלאת את תפקידה כ'נאמן הציבור'. כל ניסיונותיה של התובעת, במשך שנים רבות, להוכיח הפרת הסכמים או הפרת הבטחות שלטוניות, כשלו.

לאחרונה, וככל הנראה, עקב תצהיר שניתן על ידי ראש העירייה הקודם, מנסה התובעת להוציא כספים אשר לדעת העירייה לא מגיעים לה ולכן תביעה זו תטופל מול בית-המשפט, כפי שטופלו, בהצלחה, שתי עתירות שהוגשו על ידי התובעת לבג"ץ, באותו עניין ונדחו".

מרשות הטבע והגנים נמסר בתגובה: "התביעה לא הגיעה אלינו. נוכל להגיב ברגע שנקרא את החומרים שהוגשו".

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות