הזן כותרת



ראש עיריית חדרה לשעבר הורשע במתן שוחד בית המשפט המחוזי בחיפה קבע שראש העירייה לשעבר, ישראל סדן,

ראש עיריית חדרה לשעבר הורשע במתן שוחד
בית המשפט המחוזי בחיפה קבע שראש העירייה לשעבר, ישראל סדן, נתן שוחד לחברי מועצה לאחר שזכה בבחירות בשנת 2003 ונתקל בקשיים בהרכבת קואליציה, ולא פירסם הסכמים כנדרש. ארבעה חברי מועצה הורשעו בעבירות דומות
אחיה ראב"ד ורענן בן צור   פורסם:  23.08.06 , 11:28
ראש עיריית חדרה לשעבר, ישראל סדן, הורשע הבוקר (יום ד') בבית המשפט המחוזי בחיפה בשלוש עבירות של מתן שוחד ובשתי עבירות של אי פרסום הסכמים, במהלך המשא ומתן הקואליציוני שניהל לאחר זכייתו בבחירות לראשות העירייה בשנת 2003.   נבחרי ציבור נוספים מעיריית חדרה, אברהם בלדב, אריה גמליאל, מרדכי אנגל ויואל יהושע, הורשעו אף הם. חלקם במתן שוחד, חלקם בקבלתו ואחרים באי פרסום הסכמים. בכתב האישום, שהוגש בשנת 2005, נטען שסדן הבטיח בעת המשא ומתן והחתימה על ההסכמים הקואליציונים הבטחות שונות, בהן כספים, משרות וטובות הנאה אחרות.
רוצה לשמש דוגמה
סדן הואשם בשוחד - והתפטר
אחיה ראב"ד ורענן בן צור
סערה בחדרה: בעקבות חקירה ממושכת, החליטה הפרקליטות להעמיד לדין את ראש העירייה בעקבות חשד לשחיתות ושוחד לאחר הבחירות האחרונות. סדן הודיע בעקבות כך על התפטרותו מתפקידו: "אני מאמין ששליח ציבור צריך לשמש דוגמה". את מקומו של סדן ימלא ממלא מקומו, חיים אביטן מהליכוד, שהפסיד לו בבחירות באחוזים בודדים
  השופט אילן שיף קבע שהטבות אלו מהוות שוחד וכי ההסכמים שנערכו עם השותפים הקואליציונים הפוטנציאלים לא הובאו לידיעת הציבור כנדרש בחוק.     השופט התייחס לטענותיהם של סדן ויתר הנאשמים, לפיהן היו מבולבלים במהלך עדויותיהם במשטרה, אז הודו בחלק מהמיוחס להם, וקבע שטענות אלה אינן אמינות. על סדן, שטען כי החקירה הייתה עבורו חוויה טראומתית, קבע ש"כל הקורא את עדותו במשטרה יכול להתרשם שמדובר בעדות בהירה וקולחת ואין לקבל את גרסתו כי היה מבולבל".   בתום הקראת הכרעת אמרה עורכת הדין יעל גרוסמן, המייצגת את סדן, כי הוא הודה כבר בחקירתו בעובדות כתב האישום ולפיכך ההרשעה טבעית. "הטענה שלנו היא לגבי הנסיבות שבהן בוצעו העבירות, שכן באשר לאחד האישומים הוכשל סדן על ידי אדם שהפעילה המשטרה. נלמד את הכרעת הדין ואני מקווה שהשופט נתן לכך משקל בהחלטתו". התובע במשפט, עורך הדין יחיאל ליפשיץ מפרקליטות מחוז חיפה, אמר שהוא ואנשיו שבעי רצון מכך שהשופט קיבל את טענותיהם.       השוחד, הסוכן הסמוי והתירוצים   תחילת הפרשה בבחירות לרשויות המקומיות שהתקיימו באוקטובר 2003. סדן הציג את מועמדותו בפעם השנייה לראשות העירייה ומולו התמודד חיים אביטן מטעם הליכוד. כשהתפרסמו התוצאות הרשמיות התברר שסדן גבר על אביטן באחוזים בודדים, אך זה היה מספיק כדי שיזכה בכהונה שנייה.   לאחר הבחירות התעוררו בעיות של הרכבת הקואליציה. אז, על פי פסק הדין, החלו להחתם הסכמים וניתנו הבטחות לחברי מועצה כדי את הצטרפותם לקואליציה. כשפתחה המשטרה בחקירה היא גייסה את חבר המועצה מימון תורג'מן מסיעת ש"ס כסוכן סמוי.   תורג'מן, שחברו לסיעה יואל יהושע שוכנע על ידי סדן להתפלג מהסיעה, נכנס למשא ומתן ובמסגרתו קיבל הבטחות שהעירייה ועמותות הפועלות מטעמה ירכשו מזון מחברת הקייטרינג שבבעלות בנו של תורג'מן ורהיטים מהעסק שבבעלות בן אחר שלו. הובטח לו כי בן שלישי שלו יקבל עבודה באיגוד ערים לכיבוי אש ושהוא עצמו יקבל 150 אלף שקלים.     במהלך החקירה גילו השוטרים הסכמים עם חברי מועצה אחרים, ובעקבות כך הואשמו יחד עם סדן ארבעת חברי המועצה הנוספים בשורת עבירות של מתן וקבלת שוחד.
    בסוף חודש מארס 2004 הפכה חקירת המשטרה הסמויה לגלויה. סדן וחברי המועצה נחקרו ושוחררו למעצר בית. שלושה חודשים לאחר מכן הגישה המשטרה את המלצתה להעמיד לדין את סדן ואת חברי המועצה. בעקבות ההמלצה אמר סדן ל-ynet: "ייתכן שטעיתי במעשים המיוחסים לי אך אני בטוח שאצליח לשכנע כי מאחורי אותם מעשים לא הייתה כוונה פלילית. כל מה שעשיתי היה לטובת העיר". האישומים הוגשו בפברואר 2005 וסדן, קצין משטרה ומפקד מג"ב לשעבר, החליט להתפטר. "אני מאמין שעל שליח ציבור לשמש דוגמה ולכן החלטתי לפרוש מתפקידי", אמר אז ל-ynet. סגנו, חיים אביטן, מילא את מקומו עד לבחירות שהתקיימו בעיר בחודש מאי, בהן זכה ברוב מוחץ.  

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה