לפני כ15 שנה עבדתי במרכז השלטון המקומי בחברה למשק וכלכלה כמנהל תחום חרום וטכנולוגיות. הטכנולוגיה
לפני כ15 שנה עבדתי במרכז השלטון המקומי בחברה למשק וכלכלה כמנהל תחום חרום וטכנולוגיות. הטכנולוגיה המקוונת הייתה בחיתוליה ובערים שונות דיברו על עמדות אלקטרוניות לממשק עם התושב. אשקלון הייתה אז בחזית הרשויות שהכניסו חידושים טכנולוגים.
[caption id="attachment_1646" align="alignright" width="173" caption="רוני אליאב"][/caption]
בכניסה לעירייה הוצבה עמדה שנקראה מידעיר והכוונה הייתה שתיתן מידע אלקטרוני ומודפס על העיר וגם תאפשר ביצוע פעולות כמו תשלומים רישום ומילוי טפסים באופן אלקטרוני. אשקלון גם הייתה בין הרשויות הראשונות שביצעו מיפוי שכבתי ממוחשב- GIS.זה מפה במחשב הכוללת שכבות מידע כגון בתים ביוב צנרת כבישים חשמל וכדומה.
והנה 15 שנה אחרי נדמה שאשקלון נשארה באותו מצב למרות שהטכנולוגיה עברה קפיצת מדרגה קוונטית שמאפשרת פעילויות שפעם היה אפשר רק לדמיין אותם. היום יש מערכות טכנולוגיות לא יקרות שמאפשרות איסוף נתונים מדהים, בכול מחשב ביתי יש יכולת מחשוב לשיגור טיל לחלל. האינטרנט מספק יכולת תקשורת מידית לכול יעד בעולם. ועיריית אשקלון נשארה ברמה של עמדת מידע. מספיק להציץ באתר העירייה הלא מעודכן ולא פעיל כדי להבין שכנראה אין בעיריית אשקלון מי שמבין איך להשתמש בטכנולוגיה מודרנית זמינה.
מה אפשר לעשות בלי מאמץ והשקעה גדולים מידי? המון. בתחום השרות לתושב ניתן לבצע את כול התשלומים ,כול הרישומים לגני הילדים ובתי הספר וכול בירורי החשבונות בדרך מקוונת מהמחשב הביתי . זה כבר מבוצע במשרדי ממשלה. ניתן לספק לתושבים שרותי מידע מגוונים כגון שעות פתיחת שירותים שונים כולל חניות קניונים סרטים ושרותי רפואה. ניתן להשתמש במערכת המצלמות של עריית אשקלון כדי לקבל מידע על מצב הים (גולשי גלים ונופשים) על עומסי תחבורה. עומס במקומות בילוי ומבט כללי על העיר. אפשר לספק מידע על מגרשים פנויים בעיר על בניית דירות, דירות לרכישה ולהשכרה. קשר עם חברות המספקות שירותים. ניתן להפוך את כול או רוב הרישוי העסקי למקוון
בתחום השקיפות ניתן לאפשר לתושב לצפות ברוב הפעולות הממשל כגון ישיבות מועצת העיר. וועדות עירוניות או לפחות פרוטוקולים של וועדות אלו. אפשר להציג לפני התושבים את התקציב העירוני כולל הדרך להכנתו. לאפשר לתושב לעקוב אחרי תהליך קבלת ההחלטות בעירייה.
אבל אפשר גם ללכת עוד כמה צעדים קדימה ולשתף את התושבים דרך האינטרנט בדיונים על תקציב העירייה ועל החלטות חשובות ופחות חשובות. ניתן אפילו לבצע משאלים פתוחים כדי לקבל את דעת הציבור בנושא. אפשר ממש להתייעץ עם בעלי מקצוע וסתם אנשים שיש להם דעה שכדאי לשמוע.
הדמוקרטיה הבסיסית והמקורית באתונה קרתה במרכז העיר באספת התושבים .הטכנולוגיה מאפשרת לנו היום להחזיר את הדמוקרטיה לרמת התושב. דמוקרטיה טהורה יותר ונקייה יותר
אפשר לפקח על עובדי העירייה ורכבי העירייה בעזרת צייפ אלקטרוני ברכב או בעזרת הנייד. באמת אין כבר צורך בשעון נוכחות שכולם מתחמנים אותו ועוד המון פעולות שגם אתם יכולים לדמיין.
אז למה לא עושים את זה? יתכן שזו אוזלת יד, חוסר מעוף וחוסר ידע ואולי גם חוסר אכפתיות. אבל אולי זה בגלל שהם ממש לא רוצים להתחלק אתנו בשלטון ובהחלטות ,הם גם לא רוצים שנראה איך הם עושים את זה. ובכלל תהיו שקטים וכנועים ותעשו מה שהם אומרים לכם
אנחנו ב ״אשקלונט חדשות העיר״ עושים מאמץ מצידנו לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שאנו מפרסמים בווטסאפ ובמהדורת הדוא"ל שלנו ומקפידים על מתן קרדיטים על מידעים לעיתונאים וכלי תקשורת. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום שאתם בעלי הזכויות שלו, אנא פנו אלינו ונטפל בזה מיידית לשביעות רצונכם.