מיה ביטון, גננת בגן תלתן שבו 35 ילדים, מצטרפת להתרגשות. "אני חושבת שזה רעיון מקסים ומבורך", מציינת מיה, שמוסיפה כי "כל הרעיון הוא שהילדים יחוו חוויה טובה, ואז כשנכנסים לכיתה א' ונפגשים עם שפה חדשה, הילדים לא מפחדים".
זו תהיה השנה השישית לעבודתה של ביטון כגננת. הילדים כיום, לראייתה, הם "דור חדש, שצריך יותר תכנים וגירויים. גם ההורים התלהבו מאוד מהתוכנית".
לימודי האנגלית בגן הילדים אינם חלק מתוכנית רשמית של משרד החינוך, אך מופיעים במאגר התוכניות, שגננות רשאיות לבחור מתוכן בשיתוף הרשות המפקחת וההורים.
לתוכנית יש ערך מוסף משמעותי - ההוראה בגנים תיעשה על ידי סטודנטים, שיזכו בהתנסות מעשית וגם במלגת לימודים.
הסטודנטים יהיו ברובם סטודנטים להוראת אנגלית או בוגרי חמש יחידות לימוד באנגלית. כ־40 סטודנטים בסך הכל צפויים להשתתף בתוכנית, תמורת מלגה בסך 10,000 שקלים.
השפה האנגלית היא אחת המדוברות ביותר בעולם", מסביר ראש העיר תומר גלאם, שקידם את המהלך עם הממונה על החינוך, עדנה שחר ולנשטיין. גלאם מציין כי "מדובר בשפה שמחברת בין אנשים, היא שפה גלובלית, שנמצאת בכל מקום".
ראש העיר מסכם כי מעבר לרכישת השפה, "התוכנית תסייע לילדים בהבנה רחבה יותר של סביבתם ושל מילים שעימן הם נפגשים כבר היום, בכל מקום כמעט. התוכנית, שלצידה אנחנו מקדמים השכלה גבוהה, היא חלק מתפיסת החינוך העירונית שלנו, להכין את ילדינו לשינויים התכופים בעולמנו הגלובלי והמתפתח באופן מואץ. ידע זה כוח, וככל שילדינו יידעו יותר, אין לי ספק שהם יצליחו יותר".