"בחודש האחרון הותקנו מכשירי צנתור מהסוג החדיש והמשוכלל ביותר"



מכשור חדיש ואפליקציה טכנולוגית מתקדמת במרכז הרפואי "ברזילי" הוצגו בערב מדעי של המערך הקרדיולוגי בכנס המקצועי "הקרדיולוגיה של הדרום"

דוברות ברזילי

ביום שני 22.10.2018 נערך כנס מקצועי "הקרדיולוגיה של הדרום" במלון לאונרדו – אשקלון. צוות המערך הקרדיולוגי בברזילי היה החלוץ לפתוח את סבב הכנסים ואירח את צוותי המערך הקרדיולוגי של הדרום : אסותא אשדוד, קפלן רחובות, סורוקה באר שבע.

בכנס נכחו כ– 160 אנשי צוות הכוללים מנתחי לב, אחיות  וצוות פרא רפואי מארבעת בתי החולים.

ד"ר חזי לוי, מנהל המרכז הרפואי ברזילי, הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין בתי החולם למתן טיפול מיטבי לאוכלוסייה. הוא הדגיש את  הרמה הגבוהה של כוח האדם, הציוד והטיפול של המערך הקרדיולוגי באשקלון. "רק בחודש האחרון הותקנו מכשירי צנתור מהסוג החדיש והמשוכלל ביותר ביחידות הצנתורים והקוצבים", אמר ד"ר חזי.

ד"ר ולידימיר חלמייזר, מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה וקוצבים סיפר על 50 השתלות הקוצב המיזערי –MICRA   למטופלים עם הפרעות הולכה בלב. ליחידתו מגיעים מטופלים מכל הארץ ואחת הדוגמאות לחידושים טיפוליים פורצי דרך היא הקוצב המיזערי הזה, אשר מושתל ללא בטריה חיצונית וללא אלקטרודות היכולות לגרום לסיבוכים שונים. "חסרונו היחיד של הקוצב המדהים הזה, אמר ד"ר חלמייזר הוא מחרו הגבוה. אך לאור היותנו חלוצים בהשתלתו, אישר מנהל המרכז ד"ר חזי לוי לרכוש והשתיל אותם וכך רכשנו את ההתמקצעות הגבוהה בארץ בתחום זה".

פרופ' חיים יוספי, מנהל המערך הקרדיולוגי, שיזם וארגן את הכנס, הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בכל המישורים להשגת תוצאה טיפולית מיטבית, מעבר לשינוס המותניים יחד הקולגות מהדרום.
יש חשיבות רבה, אמר פרופ' חיים יוספי, להביא את נושא ההגעה המהירה של החולה למיון במקרים של כאבים בחזה החשודים להתקף לב, שכן רק אז ניתן להציל את הנזק בשריר הלב.
"נושא הדפיברילטור (מכשיר החייאה אוטומטי) חשוב ביותר", אמר פרופ' יוספי.  "עד כה נתרמו כ- 15 מכשירים בעזרתם האדיבה של מנכ"ל מד"א ,אלי בין,  ובתמיכתו של ראש העיר בפועל, מר תומר גלאם, שנירתם למשימה במלוא המרץ. כך הצלחנו לדאוג לכך שעד סוף השנה, בכל מתנ"ס בעיר אשקלון, יהיה מכשיר להצלת חיים מידית".
החזון שלי, אמר פרופ' יוספי, שבכל מבנה מגורים, בית כנסת וכו' יהיה דפיברילטור.  מדובר במכשיר פשוט להפעלה ואוטומטי, שמסביר בכל רגע מה לעשות בזמן ההחייאה. רק כך נוכל להקדים טיפול במקרה של דום לב ולהציל חיים.
בהמשך הערב, הופיעו ילדי מקהלת "פרחי אשקלון" במחרוזת שירים קצרה ומרגשת ולאחריה ערב מדעי ומרתק, שאותו הכינו וציינו רופאי המערך הקרדיולוגי באשקלון: ד"ר ולדימיר חלמייזר וד"ר יבגני פישמן מהיחידה לאלקטרופיזיולוגיה וקוצבים, ד"ר ג'עפרי ג'מאל וד"ר עזריאל אושרוב מהיחידה לצנתורים, ד"ר רומן נבזורוב וד"ר ולדימיר שליאכובר מהיחידה לטיפול נמרץ לב.
בסוף הערב הציג פרופ' יוספי פעולה מיוחדת לסתימת האוזנית השמאלית בלב.  הפעולה שבוצעה בברזילי, השתמשה בשיטה חדישה ביותר המדגימה שילוב של טכניקה מתקדמת לשיקוף המטופל והחדרת ההתקן על ידי מערכת ניווט מתקדמת (ECHO  NAVIGATOR ). הטכנולוגיה החדשנית הזו שנכנסה לשוק באירופה רק במאי 2018,כבר יושמה לראשונה בישראל , במערך הקרדיולוגי בברזילי לפני כשלושה חודשים וממשיכה לשמש את הצוות בהצלחה. המערכת מאפשרת להעלות את הדיוק והבטיחות של החדרת ההתקן ובוודאי מקצרת את זמן הפעולה.

בסיכום הערב הדגישו המשתתפים את הערב המוצלח ואת רמתו המדעית הגבוהה ביותר. אכן, תושבי העיר אשקלון נהנים משירות קרדיולוגי מתקדם, שניתן לכל לב מכל הלב.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה