כמה תרומות קיבלו המתמודדים בבחירות באשקלון - ומי לא דיווח ושמר על שקיפות?



מימון הבחירות לרשויות המקומיות ממומן לרוב מתרומות אותן מקבלות הסיעות מתומכיהם. מבקר המדינה קבע כי דיווח על כל תרומה יתבצע עד 3 ימים מיום קבלתה. אתר אשקלון נט בדק אילו סיעות דיווחו על תרומות ושמרו על שקיפות ומי לא מופיע בדיווחי המבקר

צילום ווקיפדיה

התמודדות למועצת העיר ולראשות העיר דורש משאבים כספיים לא מבוטלים, לצורך כך משתמשים בסיעות השונות, בין השאר, גם באמצעות תרומות מתומכיהם. החוק מתיר תרומה של עד 5,000 ש"ח מכל תורם פוטנציאלי והמידע אמור להיות שקוף לציבור באתר מבקר המדינה.

בהתאם להנחיות מבקר המדינה, על כלל הסיעות לרבות סיעות משתתפות ברשימת מועמדים משותפת חלה החובה לדווח על התרומות והערבויות שהן מקבלות תוך שלושה ימים מיום קבלתן. הדיווח יהיה באמצעות המערכת הממוחשבת של מבקר המדינה ונתוני הדיווח, כפי שהתקבלו מהסיעות, יפורסמו לציבור באתר האינטרנט של משרד מבקר המדינה.

באשקלון, על פי המפורסם באתר מבקר המדינה, נתרמו על ידי הציבור 568.200 ש"ח לסיעות שונות. אך לא כל הסיעות דיווחו על התרומות שקיבלו, כפי שהן צריכות לעשות על פי הנחיות המבקר. כך לדוגמא, סיעתu של איתמר שמעוני לא מופיעה בדוח, שמעוני ממשיך לצפצף על החוק ועל ניהול הבחירות בבחירות הקודמות הוא קיבל קנס של מעל 83 אלף שקלים ממבקר המדינה, הסיעות החרדיות בעיר וסיעות נוספות שמתמודדות בבחירות ולא מופיעות בדוח כלל. 

אלו סיעות דיווחו ואלו לא - על התרומות - הרשימה המלאה:

הבית החברתי - אשקלון בתנופה - 48.900 שקל\

אשקלון שלנו - דני רחמים- 11000 שקל

יוזמה - ברק חדיראן - 10300 שקל

צעירי אשקלון - משה אטיאס - 187700

תומר גלאם - 318000 שקל 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה