29.11.18 / 17:50
מתחילת דצמבר, כל עסקה מעל לסכום המגבלה, ניתן יהיה לבצעה רק באמצעות צ'קים, העברה בנקאית או העברה דיגיטלית (כמו אפליקציה), כרטיסי אשראי, כרטיסי חיוב מידיים וכרטיסים נטענים.
רשות המסים תצא בתחילת דצמבר בקמפיין הסברה על החוק להגבלת השימוש במזומן. על פי החוק, לא ניתן יהיה לשלם במזומן בעסקה מול עוסק או ספק שירות, שערכה עולה על 11 אלף שקל.
המשמעות: כל עסקה מעל לסכום המגבלה, ניתן יהיה לבצעה רק באמצעות צ'קים, העברה בנקאית או העברה דיגיטלית (כמו אפליקציה), כרטיסי אשראי, כרטיסי חיוב מידיים וכרטיסים נטענים.
עם זאת, ניתן יהיה לשלם עד 10% ממחיר העסקה במזומן - ובלבד שהסכום במזומן לא יעבור את הרף של 11 אלף שקל.
ההגבלה על שימוש במזומן תחול לא רק בעסקאות, אלא גם כאשר הפעולה נעשית כשכר עבודה, תרומה, מתנה או הלוואה. בכל המקרים הללו תחול המגבלה מסך של 11 אלף שקל, למעט מקרה של מתנה – אז הרף יעמוד על מעל 50 אלף שקל.
בנוסף למגבלה על שימוש במזומן, החוק קובע גם מגבלה על שימוש בצ'קים. בין היתר, אסור יהיה לתת או לקבל "צ'ק פתוח" או צ'ק ש"מוסב על החלק" (כלומר שהצ'ק לא מוגדר למוטב בלבד, ומקבל הצ'ק חתם מאחור לצורך היסב, אך לא רשם עבור מי ההיסב) בכל סכום שהוא; אם מדובר בעוסק, או בצ'ק העולה על 5,000 שקל, אם מדובר במי שאינו עוסק.
מה משלמים סכומים גבוהים במזומן?
למשל על שיפוץ דירה - חייב להביא אסמכתא איך העביר את הכסף. אם אין כזאת, המשמעות היא שהוא שילם במזומן - וזו עבירה, לא רק של השיפוצניק שקיבל את הכסף, אלא גם לגבי המשלם"