פרויקט "הפרדה במקור" יוצא לדרך באשקלון



עיריית אשקלון זכתה להימנות בין הרשויות הראשונות להפעלת הפרויקט במסגרתו יפרידו תושבי העיר את הפסולת

עיריית אשקלון זכתה להימנות בין הרשויות הראשונות להפעלת הפרויקט במסגרתו יפרידו תושבי העיר את הפסולת הביתית לפסולת רטובה ויבשה. ראש העיר, בני וקנין: " פרויקט זה יחד עם פרויקטים סביבתיים נוספים שביצענו לאחרונה, מציבים את אשקלון בחוד החנית של היישובים הסביבתיים בישראל"

עיריית אשקלון יוצאת לדרך עם פרויקט חדשני של המשרד להגנת הסביבה הנקרא "הפרדה במקור" בו תושבי העיר יפרידו את הפסולת הביתית כבר במטבח הביתי לפסולת רטובה ויבשה. העירייה התמודדה ב"קול קורא" של המשרד להגנת הסביבה וזכתה להימנות עם הרשויות הראשונות שנכנסו לפרויקט ובתוך כך גם זכתה לחבילת מימון של כ-28,500,000 לביצוע הפרויקט. ועדת היגוי הכוללת, בין היתר, את מנכ"ל העירייה, אברהם בן דוד; הממונה על איכות הסביבה, יורם שפר ומנהל האגף לאיכות הסביבה בעיריית אשקלון כבר התכנסה כדי להוציא את הפרויקט לדרך בחודש הקרוב.

לוניפרויקט הפרדה במקור הינו חלק ממיתוג אשקלון כעיר ירוקה, מקיימת וחדשנית ותומך בחזון ראש העיר, בני וקנין, לעיר נקייה יותר לרווחת התושבים: "אני גאה לבשר על תחילתו של פרויקט "הפרדת פסולת" לשני זרמים באשקלון. פרויקט זה יחד עם פרויקטים סביבתיים נוספים שביצענו לאחרונה, מציבים את אשקלון בחוד החנית של היישובים הסביבתיים בישראל. בנוסף, העירייה תחסוך כספים רבים מאי הטמנת פסולת, מה שיאפשר העברת כספים אלו למטרות חשובות אחרות לרווחת התושבים. אני רואה בתושבים שותפים למהלך חשוב זה ומברך אותם על השתתפותם הפעילה, ועל מחויבותם לסביבה בה אתם גרים. בכך כולנו נתרום לשיפור איכות הסביבה של אשקלון בפרט ושל מדינת ישראל בכלל".

מטרות העיקריות של פרויקט "הפרדה במקור", הקטנת כמויות הפסולת המועברות להטמנה; הגדלת כמויות הפסולת המועברות לקומפוסטציה; הגדלת כמויות הפסולת הנשלחת למחזור ולשימוש חוזר; חיסכון כספי "היטל הטמנה" שהרשות משלמת על כל טון פסולת מוטמנת וצמצום פליטת גזי החממה. בתוך כך, תתבצע העלאת המודעות של תושבי אשקלון לחשיבות הפרדת הפסולת לשני זרמים: יבש ורטוב; העלאת המודעות של תושבי אשקלון לחשיבות מחזור ושימוש חוזר של חלק ניכר מפסולת שהם מייצרים וכן העלאת המודעות לתועלת העירונית, האישית והחברתית למשתתפים בפרויקט הפרדה לשני זרמים.

השכונות שנבחרו לביצוע הפרויקט שיימשך 27 חודשים הן: נאות אשקלון ונווה אילן בעיקר מאחר ויש בשכונות אלו את ההיצע הרבגוני ביותר המתאים לביצוע הפרויקט כמו: בניינים רבי קומות ובתי צמודי קרקע וכן מוסדות ציבור שגם ישתתפו בפרויקט כגון: בתי ספר, גני ילדים, מתנ"ס, בתי כנסת, מרכז מסחרי וקופ"ח. הפרויקט יבוצע ב-3,310 משקי בית בצורה כזאת שלכל שני בתים צמודי קרקע יתווסף מיכל אצירה לפסולת רטובה (80 ליטר) ולבניינים רבי דירות יתווספו 3 מיכלים (360 ליטר) לפסולת רטובה ליד כל מוטמן. צוותי הסברה מיוחדים יעברו מבית לבית בשעות אחר הצהריים והערב החל מאמצע דצמבר-תחילת ינואר, ישוחחו עם התושבים על הפרויקט, יסבירו מה עליהם לעשות, יחלקו להם חומרי הסברה וכן יעניקו להם במתנה מעיריית אשקלון מיכל למטבח בנפח 10 ליטר בו יכניסו התושבים את הפסולת הרטובה שלהם (שאריות בשר, דגים, ירקות ופירות) ומעתה התושבים יתבקשו להוציא החוצה את הפסולת היבשה למיכל האשפה הירוק ולהוציא החוצה את הפסולת הרטובה למיכל האשפה החום. בנוסף, יירכשו מיכלים נוספים לפי צפי גידול האוכלוסייה לשנים הבאות ויוחלפו מיכלי אצירה ירוקים שבורים ובלויים.

במקביל, העירייה תאסוף את הפסולת הרטובה ותעביר אותה למפעל לעשיית קומפוסט, במקום לשלוח את כל הפסולת להטמנה בנגב. יחולקו מיכלי מטבח וערכות לכיתות לימוד, למוסדות חינוך, למוסדות ציבור ולמשרדי העירייה. תעשה בקרה בפחי האצירה של הפסולת הרטובה וכן משוב אצל התושבים לקביעת כניסות הסברה נוספות ופעולות משלימות לשיווק הפרויקט.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה