14.01.13 / 10:09
בטקס חגיגי שהתקיים בהיכל התרבות אשקלון קיבלו שישה מתושבי העיר את אות "יקיר העיר". השישה נבחרו בתום
בטקס חגיגי שהתקיים בהיכל התרבות אשקלון קיבלו שישה מתושבי העיר את אות "יקיר העיר". השישה נבחרו בתום עבודה של מספר חודשים על ידי ועדה בראשותו של פרופסור חיים יוספי. ראש העיר בני וקנין: "אני מברך את כל הנבחרים על האות. כולכם ראויים לפרס הזה"
אשקלון התברכה באנשים טובים ומיוחדים שתורמים, הודות לפעילותם המבורכת ולעיתים אף בהתנדבות מלאה, לעיצובה של העיר ולייסודה. דמויות מיוחדות, מתוך הנוף האנושי המופלא של אשקלון, העושות ימים כלילות בשירות הציבור ויש להם חלק ונחלה בבניין העיר ובעיצוב החברה והטביעו חותם אישי על איכות חיינו.
יו"ר הוועדה, יוספי ציין כי תנאי הסף שהיו לבחירת יקירי העיר היו: בן 70 ומעלה ותושב אשקלון שגר בה בעשרים השנים האחרונות. כמו כן נבחנה הפעילות ההתנדבותית של המועמדים בכל התחומים בו עסק: משפט, קהילה, דת, בטחון, הוראה, שימור אתרים ועד כמה המועמד עשוי לשמש דמות מופת ומודל לחיקוי.
בטקס חגיגי שנערך בהיכל התרבות הוענקו האותות על ידי ראש העיר, בני וקנין, לששת הנבחרים. במהלך הטקס אמר וקנין: ""יקיר אשקלון" אינו רק תואר כבוד, אלא מושג שמקפל בתוכו מהות ותכנים ומסכת של זכויות ופעלים – יקירי אשקלון הם ראש וראשוני העיר, בחיריה, יקיריה ומכובדיה. דמויות מופת מחנכות ומקרינות, אנשים המסמלים את הטוב והיפה בחיינו, שמקדישים עצמם בשירות הציבור ולמען הכלל, רואים במעשיהם שליחות ומשפיעים במופת חייהם על החברה והקהילה.
הדבר חיוני ומקבל יתר הדגשה וחשיבות, במיוחד, כשמדובר בעיר חדשה כאשקלון ובחברה מתגבשת ונבנית. ששת יקירי אשקלון – כל אחד בדרכו המיוחדת, במעשיו ומפעל חייו, העלו תרומה אישית סגולית לאיכות חיינו ומסמלים במסכת חייהם עתירי המעש – תקופה מיוחדת במינה של התחלה והתהוות, של עשייה, בניין ויצירה. בכל אלה שזורים פרקי חייהם ורבה השראתם. אתם – הנכם החלק המוביל בתהליך אדיר זה שהביאנו עד הלום".
פרופ' שלמה נחמיאס נשא דברים בשם יקירי העיר ואמר: "בשם חברי ובשמי, זוכי עיטור יקיר אשקלון, אבקש להוקיר תודה לראש העיר, בני וקנין, לראש/ צוות ההיגוי, מ"מ ראש העיר, שלמה כהן, ליו"ר הועדה, פרופ' חיים יוספי ולחבריה על שמצאנו ראויים לכך. כל מה שפעלנו עשרות בשנים, לא עשינו על מנת לקבל פרס, אך לעת הזו מברכים אנו: 'שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה'. אחי ורעי, העתיד כאן לפנינו. נשנס מותניים, נפשיל שרוולים, ניקח כלים ונמשיך במלאכתנו. נסיים בתפילה: 'ותן בליבנו בינה להבין ולהשכיל, לשמוע, ללמוד וללמד'".