ביקור המפקד בסוללת "כיפת ברזל" בעיר



על מנת להיות ערוכים ליירט את הטיל מכל גזרה שהיא ולמנוע פגיעה בעורף, לוחמי מערך ההגנה האווירית נדרשים להיות מוכנים לכך בכל רגע נתון. כיצד פועלים במציאות שבכל רגע יכולה לשנות את פניה?

תמונה ללא תיאור

מערך ההגנה האווירית (הגנ"א) משמש לקו ההגנה הראשון כנגד איומים אוויריים על מדינת ישראל ועל העורף הכוללים רקטות המשוגרות לשטח ישראל, וכלי-טיס עוינים המאיימים לחדור לשמיה. על-מנת שימשיך המערך להיות אפקטיבי ורלוונטי במציאות שיכולה להשתנות בן רגע, על לוחמי המערך להיות דרוכים וגמישים באופן שבו הם פועלים כדי להתאים את עצמם לכל זירה, תרחיש ומרחב. מפקד מערך ההגנ"א, תא"ל צביקה חיימוביץ', ביקר השבוע לראשונה כמפקד המערך במפקדת גדוד כיפת ברזל ובסוללת אשקלון והתייחס להתמודדות המערך עם המציאות הדינמית והמאתגרת.

"הסביבה שמקיפה אותנו לא יציבה", הבהיר מפקד המערך. "זה אומר שאין משילות, כך למשל ארגון כמו דאע"ש שהיום יכול להימצא ברמת הגולן, מחר בסיני ומחרתיים בשטח לבנון מהווה לאיום. המציאות מול ארגונים ולא מול מדינות הרבה יותר מאתגרת, ומביאה עמה אי יציבות גדולה". תרגילים שוטפים שמכינים את אנשי המערך לאותם למצבים קלים ועד לסיטואציות קיצוניות מתרחשים באופן שוטף. "אנחנו צריכים להיות חדים בתגובה, מהירים בפעולה, נחושים בביצוע ומצוינים בתוצאה", הוא סיכם.

מתמודדים עם אי הוודאות
"גורמים רבים עשויים להוות לסימנים מעידים להפעלה, היערכות ושינוי מצב במערך ההגנה האווירית, מצב שיגרור לצורך תגובה מהיר בזמן היערכות ובזירת הפעולה. קצב ההשתנות ומאפייני האיום מחייבים אותנו להיות עם היד על הדופק ולהבין איך כל זה משפיע על המשימה ועל אופן היערכות המערך", מסביר תא"ל צביקה חיימוביץ'.

לוחמי סוללת כיפת ברזל האחראית לשמור על המרחב האווירי של אשקלון נדרשו לאחרונה לפנות משגרים ממקום אחד למקום שונה מחשש להתחממות בגזרות. "אחת לשבועיים אנחנו עורכים תרגיל מקיף באתר השיגור לתרחיש כזה", מספר סג"ם עידן כהן, קצין מפקד שיגור בסוללה. "מעבר לאימונים אנחנו מייחסים חשיבות רבה להתרחשויות בגזרות המאיימות וכך אנחנו יכולים לצפות מה יהיה הצעד הבא שנדרש לעשות על סמך המציאות החדשה".

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות