האופוזיציה פותחת קלפים



אחרי אישור התקציב הדמיוני של מועצת העיר השבוע, באו המתנגדים שאומרים ״אחיזת עיניים״, עם הצגת עובדות שונות לחלוטין. ״הכל יחצנות״ אומרים האופוזיציונרים. מבולבלים מהמספרים? זו הכוונה

 בפנייה לעיתונות מעבירים חברי האופוזיציה נתונים שונים לחלוטין מאשר הוצגו בישיבת מועצת העיר בתחילת השבוע. הנה הדברים כפי שהועברו לתקשורת. ״תקציב עיריית אשקלון לשנת 2017 הוצג בפני חברי מועצת העיר ונוספים בשבוע שעבר, 21 בדצמבר בישיבה ״חגיגית״ במלון הולידיי אין וכן בפני מועצת העיר להצבעה בישיבת מועצה שלא מן המנין שהתקיימה ביום שני, 26 בדצמבר.

הצגת התקציב בפני חברי המועצה וההסברים מפי איתמר שמעוני היו לאשליה וזריית חול בעיני הנוכחים והציבור כולו. מצ״ב מסמך המסביר את כרוניקת האשליות וכן, את העובדות אל מול האשליות שהוצגו.

תקציב 2017 - כרוניקה של אשליות עובדות מול אשליות- דוגמא א' בישיבת המועצה על התקציב שהתקימה ב 26.12.16 אנו, חברי האופוזיציה, הצגנו נתונים על הפערים הגדולים הקיימים בין "תכנון"לבין ה"ביצוע" בתקציבי הפיתוח. תקציבי פיתוח " מנופחים" מוגשים מידי שנה ומוצגים לפרסום לצורכי יחצ"נות ועשיית רושם בעוד שהדיווחים על הביצועים שנעשו בפועל, מוצנעים תוך ניצול זכרונו הקצר של הציבור. כדי לסבר את העין להלן נתונים מדהימים במשמעותם;

אחוז ביצוע ממוצע תלת שנתי של .25.9% . כפי שניתן לראות בטבלה,רק 17.6% בוצעו מתוך תקציב עצום של למעלה ממיליארד שקל !! ( למרבה האירוניה, ראש העיר, מר איתמר שמעוני, "האשים" במהלך הדיון האחרון על התקציב, שבתקופתו של בני וקנין, אחוז הביצוע היה כביכול "רק" 45%.

מה עוד, ששמעוני הכניס את העירייה להלוואות בסך כולל של 250 מיליון שקל בתוספת כ-170 מיליון שקל שבני וקנין הותיר לו בקופה. עובדות מול אשליות-דוגמא ב' במצגת תקציב 2017, מר שמעוני הציג בפני הכתבים שקף על " התיעלות אנרגטית" בו נכתב כי "במהלך שנת 2017 יחל מעבר לתאורת רחוב יעילה אנרגטית, מהלך שיביא להקטנת עלויות, שיפור השירות לאזרח ושמירה על ערכי הסביבה". האמנם ? כזכור, מר יורם שפר, אחד משותפיו המרכזיים של שמעוני בקואליציה, התפטר מיד למחרת הדיון על התקציב.

במכתב ההתפטרות שלו הוא מעלה טענות נגד הנהלת העירייה שאינן נופלות בחומרתן מטענות האופוזיציה ואף עולות עליהן. כך, למשל, מר יורם שפר מזכיר לנו כי כבר ב 2015 הוקצה תקציב של 35 מיליון ש"ח לצורך אותה התיעלות אנרגטית שמר שמעוני מנפנף בה השנה, אלא שההקצאה הזו , כהגדרתו, היתה לא פחות ולא יותר מאשר " פיקציה ". יורם שפר במלים פשוטות לא מאמין לשקף ששמעוני הציג בפני כתבים על "התיעלות אנרגטית" ומהפרט אל הכלל, מר יורם שפר טוען במכתב ההתפטרות כי; ( ציטוטים) " פרוייקטים משמעותיים- נעלמו" " תוכניות אסטרטגיות שהנחתי על השולחן- לא הגיעו לידי דיון. " החזון לעיר איכותית ובריאה- נרמס" "כל התוכניות לשפר את הטיפול באשפה-נסוגו לאחור " "שימור אתרים- נמוג" "ליווי לבניה ירוקה – נעלם כלא היה" אגב, מכתב קשה עם טענות קשות.

אבל, עדיין מכתב מרוכך לעומת אותו מכתב שהתכוון להגיש בתחילת דצמבר ובו נעשה שימוש בביטויים כמו " מצעד האיוולת"," קבלת החלטות הזויות שמביאות לאיבוד כיוון והתרסקות", " ציד מכשפות" ו "שלטון האופל שפרח בתקופה האחרונה"... עובדות מול אשליות-דוגמא ג' מר שמעוני, מבטיח במצגת תקציב 2017 שאותה הציג לכתבים, כי בעיות הפקקים והתחבורה בעיר ייפתרו בעקבות "הסכם הגג" , הוא מציג בין השאר, את תוכנית שיקוע צומת כביש רבין-בגין-שד' ירושלים כחלק מרכזי בפיתרון בעית התחבורה בעיר. תחילת התכנון, כך שמעוני, " בתוך שבועיים". תחילת ביצוע הפרוייקט " במאי 2019 ".

להלן מספר עובדות, משביתות שמחה, לצערי;

1. מדובר בפרוייקט מורכב ויקר עד מאוד. בדיונים על "הסכם הגג" סוכם כי מחצית מעלות הפרוייקט תמומן במסגרת "הסכם הגג" וכי המחצית השנייה, תמומן על ידי משרד התחבורה. אלא שכמו ב"מעשי חלם", לא שיתפו את משרד התחבורה בסיכום ולא השיגו את הסכמתו. במשרד התחבורה, טוענים במידה רבה של צדק, כי לא יכול להיות שמישהו יתחייב בשמם, בטח לא על הוצאה של עשרות מליוני שקלים...ומה המצב, נכון להיום ?- אין מקורות מימון למחצית מעלות הפרויקט...

2. גם אם נניח ש יימצא מימון מיידי לכל הפרוייקט בשלמותו, הרי זה לא יהיה מעשי לשבש את התנועה בצומת המרכזית במשך ביצוע העבודות כל עוד לא יבוצעו קודם לכן, פרוייקטים אחרים שיפחיתו מהתנועה בצומת. ( המשך סלילת כביש רבין צפונה, וביצוע הכביש המזרחי ממיתחם הבלוט ומזרחה). כלומר, התחלת הפרויקט מותנית בביצוע פרוייקטים אחרים.

3. לו נהגו בתבונה בניהול המו"מ על "הסכם הגג", היו עומדים על כך שנושא תשתית התחבורה יוטמע בתוכניות לבניית השכונות החדשות ויהוו תנאי להתחלת הבנייה כך שפתרון התחבורה יובטח מעל לכל ספק. ( כפי שעיריית קרית גת עשתה בבניית השכונה החדשה "כרמי גת"). אלא שעיריית אשקלון ויתרה בעניין הזה ובמסגרת המו"מ לא דאגה להטמיע את פיתרון בעיות התחבורה בתוכניות התב"ע.

4. המשך סלילת כביש רבין צפונה וחיבורו במיחלף לכביש 4, לא יקל על התנועה צפונה ולא יפתור את בעית הפקקים, כל עוד לא ייבנו מחלפים לצומת ניצנים ולצומת אמונים. מפי יודעי דבר נמסר כי אנשי משרד התחבורה רמזו רמזים עבים במיוחד לנציגים מאשקלון לבוא בדרישה הזאת במסגרת הסכם הגג, אך הלהיטות לחתום על המוגמר גברה על העמידה על המקח.

5. בדיונים על הסכם הגג, כאשר נבחנה השפעת בניית השכונות החדשות על עומס התחבורה הקיים. סוכם,משום מה, להתחשב בתחזית מוטלת בספק. לפיה, עד לבניית השכונות החדשות,תהיה עלייה משמעותית במספר התושבים שמשתמשים בתחבורה הציבורית. ( כ- 35%).

הפתרונות שניתנו התחשבו בנתון תחזיתי זה כאילו הוא עובדה מוגמרת. ( יש סיכוי שתחזית זו תתאמת, רק אם , בניית המגורים המסיבית באשקלון וירידת המחירים בעקבותיה, תמשוך מערים אחרות בסביבה אוכלוסייה חלשה מבחינה כלכלית, שמטבע הדברים משתמשת פחות בכלי רכב פרטיים.... אבל, במקרה כזה, תצטרך העירייה להתמודד עם בעיות מסוג אחר...) שלמה כהן, חבר מועצת העיר הערה; התייחסות נוספת להסכם הגג ניתן למצוא בדבריי בפרוטוקול ישיבת המועצה על תקציב 2017 ​​​​​​​​​ ​

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה