כל החידושים בתחום עיצוב המטבח
06.12.17 / 22:23
כל מי שעבר שיפוץ של בית או רכש דירה חדשה מקבלן יודע שעיצוב המטבח נחשב למשימה הקשה מכולן. אפילו משימה טריוויאלית כמו בחירת הברזים למטבח, צפויה להתגלות כמשימה הרבה יותר קשה ממה שחשבתם.
מה מסובך בברזים למטבח?
בואו נתעכב רגע על סוגיית הברזים למטבח, כי היא מאירת עיניים. הקושי הוא במקרה הזה תולדה של 'צרות טובות', או במילים אחרות השפע האדיר מחולל אצלנו דילמות. פעם, ברז היה ברז. הקבלן היה בוחר ברז, הברז היה משרת אותנו בנאמנות עשרים שנה ובזה זה היה מסתכם. אבל הצרכן הישראלי התקדם ודורש היום סטנדרטים אחרים. הוא רוצה איכות. הוא רוצה מותגים והוא רוצה בחירה. רוצה ומקבל.
אז אם פעם כל הברזים היו אותו דבר, היום רק בקטגוריה של ברזים למטבח יש מספר קטגוריות שונות בתכלית. לצד ברז הפרח המסורתי והטוב תמצאו ברזי קיר וברזים נשלפים. כל קטגוריה כזו מתחלקת לעשרות תת קטגוריות שנבדלות ביניהן בעיצוב, במנגנון וכמובן במחיר.
כן, מסתבר שיש ישראלים שמוכנים לשלם חמשת אלפים שקלים על ברז בודד במטבח (עיצוב איטלקי ממילאנו עם מנגנון הידראולי ואחריות לכל החיים). רובנו נסתפק בברז בעלות של מאות שקלים בודדים, אבל השפע הזה מבלבל.
מה בנוגע לאי?
והסיפור עם הברזים במטבח הוא רק דוגמה, שמייצגת עשרות החלטות דומות. כולן משפיעות באופן דרמטי על המראה הסופי ולכולן גם השלכות כלכליות. בחרתם ברז? מזל טוב, עכשיו תבחרו: משטח עבודה, כיור, ארונות, מגירות, כיריים, קולט אדים, תנור וכמובן, בואו לא נשכח את האי.
אי במטבח הוא יחידת עבודה נוספת, המנותקת מהקיר. האי מתגלה כמאוד פרקטי ומאפשר עבודה במקביל של יותר מאדם אחד וגם נחשב לטרנד עיצובי מוביל. גם פה האפשרויות הן כמעט אינסופיות מאי פשוט שבסך הכול משמש כחלל אחסון נוסף ועד אי שמשלב כיור ומערכות חשמליות מתקדמות.
קשה לסמן את הנקודה מתי התחיל הטירוף הזה. עד אמצע שנות השבעים המטבח הישראלי הסטנדרטי עמד כחדר נפרד שמתנהל באופן אוטונומי. רוב המטבחים היו צנועים. אבל ברגע שאופנת ה-open space הגיעה לישראל והקירות שהפרידו בין המטבח לחלל האירוח הוסרו, התחיל מרוץ חימוש בלתי נגמר בזירת העיצוב. מצד אחד המטבחים בישראל בהחלט עלו כיתה והם עומדים בכבוד מול מטבחי פאר בכל העולם. מצד שני העלויות הרקיעו לשחקים ולחץ הדם של הלקוחות התייצב על רמות מדאיגות.
לקנות מספק אמין אחד
אז מה עושים? איך מתמודדים עם זה. ראשית, פנו למעצב פנים. זו לא הוצאה מיותרת. להפך. כך חוסכים כסף. יחד עם המעצב תגדירו מסגרת תקציב, תציבו דרישות ובקשות. מעצב טוב יביא אתכם לשם בלי לאבד את הראש או המכנסיים. עצה שנייה – רכזו את הקניות אצל ספק אחד מנוסה ואמין, למשל, קורצקי כלי עבודה. ברזים למטבח, כיורים, ארונות למטבח – קנייה מרוכזת תחסוך לכם אלפי שקלים. לפרטים www.koretzki.co.il