איך לבחור מרכז גמילה?



התמכרות לסמים או לאלכוהול היא מחלה קשה הפוגעת לא רק במכורים, אלא גם בסביבתם. אם אדם קרוב אליכם מתמודד עם התמכרות, אתם בוודאי חווים הלם, כעס, עצב, אשמה, פחד וחוסר אונים. חשוב לזכור שאתם לא לבד. ישנם משאבים רבים שיכולים לסייע לכם וליקרים לכם להתמודד עם האתגר הזה. גמילה מסמים קשים היא תהליך לא קל וחשוב שתדעו לבחור את מרכז המגילה המתאים לכם או ליקרים לכם. בקריאה של 2 דקות תגלו איך תוכלו לעשות זאת ביעילות.

קרדיט תמונה FREEPIK

גמילה מסמים קשים – מהי התמכרות?

התמכרות היא מחלה כרונית של המוח המאופיינת בשימוש כפייתי בחומר או בהתנהגות למרות השלכותיה השליליות. המכור מאבד שליטה על השימוש וחווה תסמיני גמילה מסמים קשים כאשר הוא מנסה להפסיק. ההתמכרות פוגעת בתפקודו של האדם בתחומים רבים וביניהם משפחה, עבודה, לימודים וחיי חברה. לא תמיד קל לזהות התמכרות, במיוחד בשלביה המוקדמים. שינויים בהתנהגות כמו הסתגרות, חוסר עניין בפעילויות שהיו מהנות בעבר, שינויים במעגל החברים ובעיות בזוגיות או במשפחה הם סימנים שיכולים להעיד על התמכרויות אלו ואחרות. שינויים במראה החיצוני כמו הזנחה עצמית, ירידה במשקל, עיניים אדומות וסימני הזרקה גם הם סימנים מחשידים. בעיות כלכליות כמו קשיים בניהול כספים, הלוואות חוזרות ונשנות וגם גניבה יכולות להצביע על בעיית התמכרות. המכורים נוטים להכחיש את הסיטואציות. אך אם מדובר באדם קרוב אתם לבטח תדעו לזהות.

איך בוחרים מרכז גמילה מקצועי ואפקטיבי?

אנחנו יודעים שזה לא פשוט, אך חשוב לזכור שכאשר מדובר על גמילה מסמים קשים חשוב שיהיה בתמונה מרכז גמילה מקצועי המתמחה בכך. בחירת מרכז גמילה היא החלטה חשובה ומשמעותית. ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון:

  • סוגי טיפולים - מרכז גמילה צריך להציע מגוון רחב של טיפולים כולל גמילה פיזית, טיפול פסיכולוגי פרטני וקבוצתי, טיפול משפחתי וטיפול תרופתי במידת הצורך.

 

  • הסמכות - ודאו שמרכז הגמילה מורשה ומפוקח על ידי משרד הבריאות.

 

  • גישות טיפוליות - בחרו מרכז גמילה שהגישה הטיפולית שלו מתאימה ליקרים לכם.

 

  • מיקום - מרכז גמילה צריך להיות ממוקם בסביבה תומכת שתאפשר למטופלים להתרחק מהסביבה המוכרת שבה השתמשו בסמים או באלכוהול.

 

  • מקצועיות הצוות - וודאו שהצוות במרכז הגמילה מורכב מאנשי מקצוע מנוסים בעלי הכשרה מתאימה וזמינים עבור המטופלים.

 

  • תמיכה משפחתית - מרכז גמילה איכותי יכלול את המשפחה בתהליך הטיפולי ויספק תמיכה גם לבני המשפחה.

 

  • תכנית המשך - מרכז גמילה טוב יסייע למטופלים לתכנן את המשך חייהם גם לאחר השחרור, כולל מציאת מטפלים מקומיים ותמיכה קהילתית.

איך המשפחה מתמודדת עם תהליך הגמילה?

התמכרות של אדם קרוב משפיעה גם על כל בני המשפחה. אתם עלולים לחוות רגשות קשים כמו אשמה, כעס, תסכול וחוסר אונים. חשוב לזכור שאתם לא אשמים בהתמכרות. כדי לשמור על עצמכם, חשוב שגם למשפחה תהיה תמיכה וטיפול במידת הצורך. שתפו את רגשותיכם עם בני משפחה, חברים, או מטפל. השתתפו בקבוצות תמיכה למשפחות של מכורים. הגדירו גבולות ברורים להתנהגות שאתם מוכנים לקבל והקפידו לאפשר ליקרים לכם לקחת אחריות על מעשיהם. המשיכו לטפח את תחומי העניין שלכם, שמרו על קשרים חברתיים ודאגו לבריאותכם הפיזית והנפשית.

מסגרת מקצועית עושה את כל ההבדל

התמודדות עם התמכרות היא אתגר קשה, אך לא בלתי אפשרי. זכרו שאתם לא לבד וישנם אנשים רבים שמוכנים לסייע לכם וליקרים לכם. במרכז הגמילה מעבר אנו מאמינים שההתמכרות מתחילה בנפש. צוות המומחים שלנו מטפל בכל היבטי ההתמכרות ומעניק למטופלים כלים להשתלבות חברתית והתמודדות עם החיים. אנו נותנים הזדמנות שנייה לחיים מלאי אושר, חופש ומימוש עצמי, ללא התמכרות. צרו קשר עוד היום, נשמח להיות חלק מההחלמה שלכם.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה