בן משפחה סיעודי: כך תנגישו את הבית למצב החדש



כאשר בן משפחה זקוק לטיפול סיעודי עקב מצב סיעודי או מוגבלות פיזית, זה יכול להיות תהליך מאתגר עבור כל בני המשפחה. כעת הבטחת הנוחות, הבטיחות והנגישות של אותו בן משפחה בתוך הבית הופכת להיות בראש סדרי העדיפויות. הבנת הצרכים של בן משפחה סיעודי, וביצוע התאמות נדרשות לסביבה הביתית, יכולים לשפר משמעותית את איכות חייו.

קרדיט תמונה PEXELS

אם גם המשפחה שלכם חווה את התהליך המורכב של סיוע לבן משפחה סיעודי, באמצעות המאמר הזה תוכלו להבין את המשמעות של טיפול בבן משפחה סיעודי, ולקבל כמה טיפים מעשיים שיעזרו לכם להפוך את ביתכם לנגיש ותומך יותר עבורו.

מצב סיעודי – מה זה אומר?

מצב בריאותי סיעודי כולל מגוון רחב של ליקויים פיזיים וקוגניטיביים הדורשים טיפול וסיוע מתמשכים. מצבים אלו עשויים לכלול בעיות ניידות, מחלות כרוניות, הפרעות נוירולוגיות או פציעות המשפיעות על התפקוד היומיומי. מתן טיפול לבן משפחה עם מצב סיעודי כרוך לעתים קרובות בסיוע בפעילויות יומיומיות כמט רחצה, הלבשה, האכלה ומתן תרופות.

יצירת סביבה ביתית נגישה

התאמת הבית להכלת בן משפחה סיעודי כרוכה בביצוע שינויים כדי לשפר את הנגישות, הבטיחות והנוחות. הנה כמה שינויים מהותיים שאתם יכולים לחשוב אם כדאי לכם ליישם אותם בביתכם:

התקנת רמפות ומעקות

אם בבית שלכם יש מדרגות, התקנת רמפות או מעליות מיוחדות יכולה להקל על גישה נוחה לאנשים עם אתגרי ניידות. בנוסף, הוספת מעקות יציבים לאורך גרמי מדרגות ובחדרי אמבטיה יכולה לספק תמיכה נוספת ולמנוע נפילות.

הפיכת חדר הרחצה לנגיש ובטוח

בחדר האמבטיה, התקנת מוטות אחיזה ליד השירותים והמקלחת יכולה לסייע ליציבות ולתמרון. חשבו להחליף את אביזרי האינסטלציה הסטנדרטיים בכאלו נגישים כמו מושב אסלה מוגבה, או מקלחון עם ספסל.

שימוש בציוד עזר

שימוש בציוד ובמכשירי עזר יכול לשפר מאוד את העצמאות והפונקציונליות של בן המשפחה הסיעודי. ציוד כזה עשוי לכלול עזרי ניידות כמו כסאות גלגלים או הליכונים, כמו גם מוצרי ספיגה למבוגרים ומוצרי היגיינה מיוחדים, ואביזרים נוספים המיועדים לשימוש קל ונוח יותר.

ריהוט נוח ותומך

השקעה ברהיטים שמעניקים נוחות ותמיכה הינה הכרחית עבור אנשים עם מצבים סיעודיים. בחרו בכיסאות ארגונומיים, מיטות מתכווננות וכריות אורתופדיות כדי להקל על נקודות לחץ ולעודד תנוחה נכונה.

יצירת מרחב מחיה בטוח

הפחיתו עומס והזיזו פריטים שעלולים לגרום לסכנות מאזורים מרכזיים בבית כדי למנוע מעידה או תאונות. ודאו שכבלי החשמל מאובטחים ושיש תאורה מספקת בכל הבית, במיוחד באזורים כמו מסדרונות וגרמי מדרגות.

תכנון מטבח נגיש

כדאי לשקול להתקין במטבח משטחים בגבהים משתנים כדי שיוכלו להתאים לבן המשפחה המשתמש בכיסא גלגלים או בעזרים ניידים אחרים. השתמשו במשטחים מונעי החלקה ובכלים נוחים לאחיזה כדי להפוך את הכנת הארוחה לבטוחה ונוחה יותר.

העזרו בטכנולוגיה

התקדמות הטכנולוגיה מציעה פתרונות חדשניים לתמיכה באנשים עם מצבים סיעודיים. בדקו אפשרויות שונות כמו מכשירי בית חכם, מכשירי עזר המופעלים באמצעות קול ומערכות התראה רפואיות שיוכלו לשפר את הבטיחות והתקשורת בתוך הבית.

מתן תמיכה רגשית

טיפול בבן משפחה סיעודי יכול להיות מכביד רגשית הן על המטפל והן על האדם המקבל טיפול. לכן חשוב לתת עדיפות לתקשורת פתוחה, אמפתיה וכבוד הדדי בתוך המשפחה. במידת הצורך, נסו לחפש תמיכה מאנשי מקצוע בתחום הבריאות, קבוצות תמיכה או שירותי ייעוץ מתאימים כדי להצליח להתמודד ביעילות עם מגוון האתגרים.

לסיכום, טיפול בבן משפחה סיעודי מצריך גישה משולבת הנותנת מענה לצרכים פיזיים, רגשיים וסביבתיים. על ידי ביצוע התאמות נכונות לסביבה הביתית ושימוש בטכנולוגיות תומכות, תוכלו ליצור מרחב ביתי המעניק עצמאות, בטיחות ואיכות חיים לבן משפחתכם האהוב.

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה