Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash
מה זה מלח לימון?
נתחיל בהגדרה. מלח לימון או חומצת לימון הם למעשה שמות נוספים למה שנקרא בשפה מדעית יותר - חומצה ציטרית (Citric acid). מדובר בחומצה אורגנית שמצויה ברוב פירות ההדר והיא זו שאף נותנת להם את הטעם החמוץ אותו אנחנו מרגישים באכילתם.
השימוש באותה חומצה הוא מגוון וחוצה ענפים ותעשיות כמו למשל תעשיית המזון, ענף הבנייה, הפקת חומרים אחרים כגון חומצה גפרתית במפעלים ביו-כימיים ועוד. עם השנים אותו חומר עשה את דרכו גם במגזר הפרטי כאשר נבנה לו שם של חומר ניקוי יעיל וזול במיוחד שיכול להצליח, במקומות בהם תכשירי ניקוי אחרים כשלו. אולם כפי שכבר רמזנו וכפי שמיד נבין לעומק – שימוש לא נכון ולא מקצועי במלח לימון עלול לגרום לנזקים משמעותיים שיכולים לעלות כסף רב. הרבה יותר כסף ממה שהוצאתם על תכשיר הניקוי הזול והניסיוני.
מהם הנזקים שעלולים להיגרם בבית משימוש לא נכון במלח לימון?
כשאנשים בוחנים את המצב כמו שהוא ובעזרת הפרטים היבשים והמוכרים – מתקבלת תמונה שבה הכדאיות שבשימוש של מלח לימון לניקוי משטחים וכלים שונים היא גדולה. זה קורה ממגוון סיבות כמו למשל המחיר הזול של החומצה, היותה זמינה לקנייה בחנויות רבות ובטמבוריות שונות והיעלות שלה כשעושים בה שימוש נכון.
אך הפרטים שרוב האנשים אינם מכירים, הם אלו שמתגלים עם הזמן או לאחר מספר ימים. אלו הם הנזקים שנוצרו משימוש בחומצת לימון בצורה לא נכונה ומסוכנת. הנה למשל כמה מהנזקים האפשריים:
- הלבנה – זה אולי נשמע טוב לרגע אבל יש משטחים, כלים או חומרים שממש לא הייתם רוצים שילבינו במידה שחומצה זו יכולה לגרום. למשל, במקרים בהם נעשה שימוש על אריחי קרמיקה, פורצלן ואף על רובה אקרילית, אותם חומרים יכולים להלבין לרמה לא רצויה ולקבל גוון חיוור, מעונן ולא אסתטי כלל.
- שינוי צבע – בשימוש לא מדוד בחומצה ובמפגש עם חומרים ומשטחים מסויימים כמו למשל שיש, בטון או רובה, צבעם יכול להשתנות באופן לא רצוי ולא אסתטי ואף לקבל גוון צהוב ולא מחמיא.
- חלודה וקורוזיה – שימוש במלח לימון גורם נזקים רבים גם במפגש עם כלים שונים שעשויים ממתכת ובעיקר עם נירוסטה וברזל. אותה חומצה כל כך חזקה שאפילו רק מהאדים שלה ובלי מגע ישיר, חלודה עלולה להופיע כבר כמספר ימים לאחר השימוש בחומר. חשוב לקחת בחשבון שחלודה או הקורוזיה עלולה שלא להופיע מיד, אלא גם לאחר מספר ימים ואפילו לאחר שבועיים מיום השימוש בחומצה.
אילו חומרים בבית עשויים להגיב בצורה מסוכנת בשילוב עם החומר?
ישנם כמה משטחים, כלים וחומרים שיכולים להיות אפילו רגישים וחשופים לנזקים במפגש עם מלח לימון יותר מאחרים. הנה כמה דוגמאות של מפגשים לא רצויים עם חומצת לימון:
- כלי אוכל – בעיקר כלים שיכולים להינזק באופן משמעותי מהחומצה, כמו כלי אוכל שונים שעשויים מקרמיקה, נחושת, כסף, נירוסטה ואחרים.
- מכשירים חשמליים – החומצה יכולה לתקוף ולגרום לנזקים במכשירי חשמל מכל הסוגים. החל מהקומקום במטבח, דרך המיקרו ועוד.
- כלים סניטריים – ניקיון של כלים סניטריים כמו ברזים, כיורים ואסלות בעזרת החומצה, יכול להוביל לנזקים כמו חלודה, קורוזיה, שינוי צבע ועוד בכלים אלו.
- חומרים ומשטחים שונים – ישנם חומרים שונים בבית ששילוב שלהם ושל חומר הניקוי עלול להוביל לנזקים רבים ובלתי הפיכים. ביניהם למשל חומרים ומשטחים כמו בטון, שיש, אבן ועוד.
לסיכום – איך בכל זאת כדאי להתמודד עם לכלוכים וכתמים עקשניים?
קיימים כיום מגוון רחב מאוד של חומרי ניקוי ייעודיים, כאלה שמהווים מוצר ניקיון בטיחותי הרבה יותר גם עבורכם וגם עבור המשטחים והכלים שבבית שלכם. חברת אן.טי.אס.איי מציעה מגוון של חומרי ניקוי איכותיים ויעילים במיוחד, איתם תוכלו לנקות ולהסיר כל כתם, חלודה או לכלוך שמסרב להיעלם בדרכים ידידותיות.