סימנים שמעידים שמומלץ להיוועץ עם יועץ שינה



שינה טובה היא אחד הגורמים החשובים ביותר בהתפתחות תקינה של ילדים ובאיכות החיים של ההורים. אבל מה עושים כשהלילות הופכים למאבק מתמשך? כשהתינוק מתעורר בלי סוף, הפעוט לא נרדם בלי נדנודים ממושכים, או כשהילד קם מהמיטה עשרות פעמים בלילה?

קרדיט תמונה FREEPIK
קרדיט תמונה FREEPIK

בשלב מסוים, הורים רבים מוצאים את עצמם שואלים – האם זה בסדר? האם עלינו לקבל את המצב הנתון? מתי באמת נדרשת עזרה מקצועית? או לכל הפחות היא תוכל להיות לנו לעזר רב?

התעוררויות מרובות לאורך הלילה

אם התינוק או הילד שלכם מתעורר פעמים רבות בלילה – הרבה יותר מהרגיל לגילו – זהו סימן שכדאי לבדוק באילו כלים נוכל לחולל את השינוי.

דעו כי תינוק מעל גיל 6 חודשים שמתעורר יותר מ-2-3 פעמים בלילה בקביעות בהחלט יכול להתרגל אחרת. הדרכות הוריות לייעוץ שינה מתחילות החל מגיל 6-8 חודשים, ולכן אם אתם מרגישים שהלילות הלבנים הם תכופים ומאתגרים – זהו בהחלט הזמן הנכון לפנות לייעוץ מקצועי.

פעוט או ילד גדול יותר שמתעורר מספר פעמים ונזקק להורה כדי להירדם מחדש. מצב כזה מעיד לרוב על קושי ביצירת הרגלי שינה עצמאיים, ויועץ שינה יוכל לסייע ללמד את הילד להירדם לבד.

התינוק לא נרדם בקלות

האם אתם מוצאים את עצמכם משקיעים שעה (או יותר) רק כדי שהתינוק יירדם?

נדנודים ממושכים?

טיולים בעגלה בשעות מאוחרות?

שעות של שירה וליטופים?

אם ההרדמה הופכת למשימה בלתי נגמרת, זה בדרך כלל סימן שהתינוק שלכם לא רכש הרגלי שינה בריאים ואת היכולת העצמאית שלו להירדם בכוחות עצמו. יועץ שינה יכול ללמד כיצד ליצור טקסי שינה אפקטיביים, להתאים סביבת שינה נכונה ולעזור לילד ללמוד להירדם בצורה עצמאית באופן הדרגתי וסדור.

הילד מסרב ללכת לישון בשעה הנקובה או מסרב לישון במיטה שלו

כאשר הילד מסרב באופן עקבי ללכת לישון, נלחם נגד ההרדמה או דורש להירדם רק על הידיים, על ההורה או במיטה של ההורים – זהו דפוס שיכול להימשך זמן רב ולהפוך להרגל קשה לשינוי.

כאן אין מדובר בייעוץ שינה קלאסי, כי אם הדרכת הורים המסייעת להורים לזהות את מקור ההתנגדות וכן לנקוט בכלים שיכחידו את ההתנהגות הפסולה.

האם מדובר בחוסר ביטחון? פחדים? או אולי צורך בגבולות ברורים יותר? בעזרת תוכנית מותאמת אישית, תוכלו 'להיכנס לנעליו' של ילדכם, ולנקוט בכלים הנכונים.

יקיצות מוקדמות מאוד בבוקר

התינוק או הפעוט שלכם מתעורר בכל בוקר ב-4:30 או 5:00 ולא חוזר לישון?

התעוררות מוקדמת יכולה לנבוע משעון ביולוגי מבולבל, טמפרטורה לא מתאימה בחדר, שעת שינה לא נכונה או גורמים אחרים. יועץ שינה יוכל לאבחן את הבעיה ולהציע פתרונות מעשיים שיסייעו להאריך את השינה.

שנת יום לא מסודרת או קצרה מדי

האם התינוק שלכם ישן ביום רק לפרקי זמן קצרים מאוד, למרות שהוא נראה עייף? האם הוא מתקשה להירדם לשנ"צ ונשאר ערני עד הערב?

שנת יום איכותית היא קריטית להתפתחות התינוק ולרגיעה הכללית. אם השינה ביום אינה טובה או שנראה שהילד לא מצליח להחזיק מעמד עד הערב, כדאי לבדוק האם יש צורך בהתאמות בשגרה – ויועץ שינה הוא בדיוק האיש לכך.

לסיכום

שינוי הדרגתי של דפוסי השינה בעזרת ליווי נכון יכול ללמד את הילד איך להירדם בעצמו וליהנות משינה עמוקה יותר.

וזה לא רק עבור תינוקכם או ילדכם, זה גם עבורכם. חוסר שינה עלול לגרום לעייפות כרונית אצל ההורים, חוסר סבלנות ואווירה מתוחה בבית, ירידה בריכוז ובביצועים בעבודה ואף להשפיע באופן שלילי על הקשר עם הילד.

שינה טובה אינה רק צורך של הילד – היא חיונית גם לבריאותם הפיזית והנפשית של כל בני המשפחה.

אם אחד או יותר מהמצבים שתיארנו מוכר לכם, ואתם מרגישים מותשים ולא יודעים איך לשפר את המצב – זה בדיוק הזמן להתייעץ עם יועץ שינה!

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות