האם אתם צריכים את כל מה שנמצא בארון התרופות?
01.04.20 / 17:43
רוקחות כללית מחוז דרום מזמינה אתכם לעשות סדר בארון התרופות לימי הבידוד והסגר
השהות הארוכה בבית מצד אחד והבקשה להימנע מלהגיע למרפאה, היא זמן נכון לעשות סדר בארון התרופות ולדאוג להימצאותן של התרופות הנחוצות. אנה חסקין, מהנהלת הרוקחות של כללית מחוז דרום עשתה עבורכם סדר לימי הבידוד והסגר:
"וירוס הקורונה מלווה אותנו בשבועות האחרונים בכל צעד שאנו עושים. הדרך הטובה ביותר לעצור את התפשטות הווירוס היא פשוט להישאר בבית, אבל מה נעשה אם בעיות בריאות אחרות התעוררו? האם נאלץ לצאת מהבית ולראות רופא? או נמשיך לסבול בתקווה שזה יעבור רק כדי להימנע מיציאה מהבית? אפשר לבחור בדרך שלישית, והיא להצטייד בתרופות המטפלות במצבים שונים, גם ללא מרשם רופא. הרוקח ישמח לתת ייעוץ מקצועי ויעזור בבחירת תרופה תוך התחשבות בגיל, מחלות רקע ו/או תרופות קבועות. וגם אם נראה שיש לנו הכל – בדק בית לא יזיק – אולי כדור מסוים נגמר ואולי פג תוקף?
אם כבר מדברים על וירוסים שגורמים להצטננות.. עליית חום, שיעול או כאבי גרון ואם פסלנו צורך לפנות למד"א, ניתן להשתמש בתרופות המשולבות (נגד חום, שיעול וצינון), אך חשוב גם שבבית תהיה תרופה להורדת חום ללא מרכיבים נוספים. תרופת הבחירה היא PARACETAMOL ולה שמות מסחריים רבים ומגוונים, כגון ACAMOL, DEXAMOL ועוד. PARACETAMOL מתאים לרוב האנשים, גם למי שסובל ממחלות כרוניות, ויכול לסייע גם נגד כאבי ראש, שרירים, מפרקים, שיניים. ישנן תרופות נוספות לאותה מטרה, אך להן יש התוויות נגד רבות יותר וחשוב לוודא עם הרוקח (או לקרוא בעיון עלון לצרכן), שניתן להשתמש בהן.
לכאב גרון כדאי לתת מענה שונה והוא – כדורים למציצה. קיים מגוון גדול מאוד של כדורי מציצה למטרה הזו: שילוב של מאלחש עם מחטא, עם ובלי סוכר, בטעמים שונים, על בסיס צמחי מרפא.
ניתן במה גם לתרסיסים לאף, אשר מתחלקים לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה היא נוגדי גודש, ששימוש בהם מוגבל ל-5 ימים בלבד ול-2-3 פעמים ביום. קיימת גם הגבלת גיל – אין להשתמש בתרסיסים מסוג זה מתחת לגיל שנתיים. הקבוצה השנייה היא תרסיסים על בסיס מי מלח, בהם אפשר להשתמש מספר רב של פעמים ביום ומטרתם לשטוף את חלל האף, למנוע יובש והחמרה של הצטננות.
שיעול –אם לא רוצים ללכת על פתרון של הכדור המשולב – ניתן לבחור בכדורים או בסירופ (גם למבוגרים). יש לא מעט תכשירים ללא מרשם, ולכל אחד מהם יש היתרונות וחסרונות. הרוקח יסייע לבחור את התרופה המתאימה ביותר.
מערכת נוספת בגוף שלנו עשויה לאותת מצוקה והיא מערכת עיכול. צרבת, עצירות, שלשול, עוויתות בטן – כל אחד מהם יכול לקבל מענה עם תכשירים ללא מרשם רופא ובצורות מתן שונות. האביב בפתח וחשוב שנזכור את מצב התייבשות גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים. מומלץ להצטייד בפורמולות שהותאמו במיוחד למטרות של מניעת התייבשות ואף טיפול בהתייבשות קלה.
לכאבים שונים יש פתרונות שונים. כדורים לבליעה (עבור הילדים יש סירופים או נרות), משחות (כאלה ששורפות וכאלה שלא), מדבקות – נשאר רק לבחור. פיזיותרפיסטים באתר של הכללית נותנים טיפים נוספים למניעה וטיפול בכאבים וכדאי לעשות את התרגילים המומלצים: יתכן מאוד שהצורך בפתרונות תרופתיים יעלם.
ולא נשכח שגם בבית אפשר להיפצע, לקבל כוויה – חומרי חבישה, משחות לחיטוי, משחות נגד כוויה ניתן למצוא בבית מרקחת. כל אלה כדאי להחזיק ביחד ובהישג יד, כדי לחסוך את הזמן היקר במקרים האלה.
אלרגיה, יובש בעיניים (או בעור ושפתיים), טחורים, הרפס, אפטות בפה, תפרחת חיתולים, כאבי אוזניים – אלה הם מצבים נפוצים נוספים שניתנים לפתרון קל ונגיש.
מצבי מתח וחרדה, קושי להירדם – במידה כזו או אחרת תוקפים בימינו את רובינו. האם חייבים להתגבר על זה לבד או ללכת ישר לתותחים כבדים? התשובה היא – לא! תכשירים עדינים נמצאים על מדף בית המרקחת ומחוץ לו.
אל תהססו להתייעץ עם הרוקח, הוא שם בשבילכם, בריאות איתנה לכולכם!"
את הדברים כתבה כאמור אנה חסקין מהנהלת הרוקחות בכללית מחוז דרום.
....................................
דוברות קופ״ח כללית:
*מעבדות כללית חצו את רף 3,000 בדיקות הקורונה ביממה האחרונה*
מדובר על גידול של כ – 30% בהשוואה לימים האחרונים.
*פרופ' אהוד דודסון, מנכ"ל כללית*, "עובדי המעבדות שלנו מגויסים למשימה לאומית של איתור חולים ובזכותם אנו מצליחים להגדיל את מספר הבדיקות בכל יום. אנו יודעים כי לתוצאות הבדיקות ממתינים מטופלים ובני משפחה מודאגים ועושים את מירב המאמצים לבצע את הבדיקות במהירות".
כללית מפעילה 8 מעבדות מדרום ועד צפון : בבתי החולים - סורוקה, קפלן, בילינסון, מאיר, כרמל והעמק. וכן בעתידים (תל – אביב) ובנשר.
במעבדות כללית מתקבלות דגימות מכל הארץ באמצעות איסוף של מד"א, בתי החולים ועמדות הבדיקה של כללית שהוקמו היום בקהילה.