ביום ראשון השבוע במסיבת העיתונאים צידד רה"ע בני וקנין באפשרות להנהיג באשקלון חנייה בתשלום, עו"ד
ביום ראשון השבוע במסיבת העיתונאים צידד רה"ע בני וקנין באפשרות להנהיג באשקלון חנייה בתשלום, עו"ד שגיב שלום מתנועת "אכפת לי באשקלון" "העלאת מיסים בדלת האחורית".
לחפש חנייה או פשוט לא להגיע, הדילמה של אלפי אשקלונים מידי יום, האם תשלום עבור חנייה כפי שמציע רה"ע בני וקנין תפתור את הבעיה?
מצוקת החנייה באשקלון מתרכזת בעיקר בשני מוקדים עיקריים, מגדל (העיר) ואזור קניון גירון - העירייה .
[caption id="attachment_19806" align="alignright" width="300"] קניון גירון: משימה מתסכלת למצוא חנייה[/caption]
בסביבת קניון גירון - העירייה: הבעיה נוצרה משילוב של תכנון גרוע , מספר רב של עובדים ואלפי אזרחים שמבקרים במתחם מידי יום, לפי הצפי הבעיה רק תלך ותחריף עם העברתו בקרוב של בית הדין הרבני ממגדל לבניין הישן של בית המשפט בנוסף לבית המשפט החדש שנפתח לא מכבר שנבנה ללא חניות עוד צפוי בשנה הקרובה פתיחת סניף קופת חולים המרכזי בנוסף לקניון גירון הפופולרי ובניין העירייה שכבר בשעות הבוקר המוקדמות כמעט שלא ניתן להשיג חנייה בסביבה הקרובה הצפי הוא שבקרוב יהיה כמעט בלתי אפשר למצוא חנייה גם בסביבה הרחוקה אם בניית בניין העירייה בן ה-32 קומות ומרכזי המסחר והמגורים שיבנו בסביבתו, בניית אצטדיון האימונים החדש בסמוך לאצטדיון הישן כבר היום הופכת את מציאת חנייה במתחם למשימה כמעט בלתי אפשרית.
במגדל - אלפי העובדים של הבנקים ועובדי המדרחוב בנוסף לסגירת שטחים פרטיים שעד לא מכבר ניתן היה לחנות, גרמו לכך שלקוחות רבים מעדיפים לא להגיע למגדל, בנוסף הבעיה רק תלך ותחריף עם הוספת שטחי מסחר ובנייה בתוכנית שיקום מגדל.
כזכור בשנת 2009 כאשר נחשפה התוכנית להצבת מדחנים ולגביית תשלום עבור חנייה, תנועת "אכפת לי מאשקלון" עוררה גל ציבורי שהוביל בסופו של דבר לגניזת ההחלטה עד הפעלת התוכנית שוב לדיון במסיבת העיתונאים ביום ראשון השבוע.
[caption id="attachment_8951" align="alignright" width="270"] רה"ע בני וקנין: החנייה בתשלום נועדה למציאת פתרון[/caption]
כאשר נשאל רה"ע בני וקנין בנושא מצוקת החנייה במגדל בתוכנית שיקום מגדל אמר "התוכנית לא נועדה לשם לגבות כסף אלה למציאת פתרון, עובד שבא בשעות הבוקר תופס את החנייה כל שעות היום ולא מאפשר לאזרחים לחנות למצוא חנייה, עובד שיערוך חישוב כלכלי אם המחיר הוא 5 שקלים לשעת חנייה אז תשע שעות עבודה ביום יסתכם ב 45 שקלים ואז היא תעשה את החישוב איך להגיע לעבודה, חנייה שעובדת פקידה או מוכרת בחנות אשר תופסת את החנייה משמונה בבוקר עד שמונה בערב תופסת חנייה של 12 לקוחות שקונים ומסתובבים".
עו"ד שגיב שלום, יו"ר תנועת אכפת לי אמר כי : " אנו סבורים שהטלת תשלום עבור חנייה מהווה למעשה העלאת מיסים בדלת האחורית, שכן ישנם פתרונות אחרים ללא עלות כדי להתמודד עם מצוקת חנייה בעיר, אשקלון עדיין לא משתווה לערים אחרות מבחינת הדירוג הסוציו-אקונומי כמו זה של אוכלוסיית העיר תל אביב או רמת
[caption id="attachment_23196" align="alignright" width="233"] עו"ד שגיב שלום: מס עקיף[/caption]
גן או בערי המרכז שגובות תשלום עבור חנייה"
"מה שיקרה בפועל הוא ההפך ממה שהעיריה רוצה לקדם, שכן אנשים לא יבואו למקומות שבו משלמים עבור חניה, אלא ילכו למרכזי קניות בהם יש חניה חינם כמו מתחם עד הלום הסמוך לאשדוד או מתחם "הקוסמוס" על כן היוזמה הזו היא בבחינת מכת מוות לעסקים.
חשוב לצייין שאנשים רבים שפנו אלינו מציגים גם את הכעס מהלקוחות ולא רק מבעלי העסקים בעיר, אלו טוענים כי הם לא יגיעו לשום מקום בו יש תשלום על חניה ולא יקנו שם.
כפי שאמרנו יש פתרונות למצוקת החנייה, כפי שהצענו בעבר:
ראה דוגמת החניון התת קרקעי בגירון , שם החניה נפתחת רק לאחר השעה 10:00 מאחר ורוב העובדים מגיעים לפתוח את החנויות בשעה 9:00 לכל המאוחר ואז החניון נפתח ברובו לקהל הלקוחות בלי צורך לגבות תשלום.
פתרון נוסף הוא פתיחת רחבת הבמות לחנייה, רחבת הבמות יכולה בקלות להכיל למעלה מ-200 מקומות חנייה והיא סגורה בשל שימוש ביומיים בלבד בשנה ביום הזיכרון וביום העצמאות.
פתרון נוסף הוא בניית חניונים ללא תשלום במרכזים הגדולים ולאפשר חנייה רק לאחר השעה 10:00, או פשוט יותר לפתוח חניונים קיימים הסגורים לקהל הרחב .
על כן כיום מבחינת המקומות הפנויים בעיר ומבחינת כמות התושבים אין הצדקה כעת לגבות תשלום עבור חנייה.
עו"ד שלום הוסיף ואמר כי חשוב לזכור כי כיום מעלים את התשלום על המים, על החשמל, על הארנונה, גזירות חדשות בדרך ורק חסר להטיל על התושבים היטל נוסף בדמות מס חנייה.
ומה אומרים הסוחרים, הדעות חלוקות, ישנם כאלו שמצדדים בפתרון ויש סוחרים שמתנגדים,
אבי בעל חנות במגדל אומר "ישנם עובדים במקום שמחנים את הרכב בסמוך לבתי העסקים שלהם ומונעים מלקוחות להגיע לעסקים, יוצא מכך שלקוחות נמנעים מלהגיע למגדל וכולם יוצאים נפסדים, אולי אם נגרום לבעלי העסקים או לעובדים לשלם על החנייה והם יחנו את הרכבים במקומות רחוקים יותר ויאפשרו ללקוחות לבוא ולקנות".
רחל בעלת עסק נוסף במגדל מתנגדת להצבת מדחנים "זה רק מה שחסר לנו, לקוחות גם כך מעדיפים להגיע לקוסמוס או לאזורי קניות מחוץ לאשקלון, ברגע שיצטרכו לשלם אפילו שקל הם לא יגיעו למגדל, אני מודעת לכך שהמצב הנוכחי לא יכול להמשיך אבל להטיל עוד מס על התושבים לא יפתור את הבעיה".
אנחנו ב ״אשקלונט חדשות העיר״ עושים מאמץ מצידנו לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שאנו מפרסמים בווטסאפ ובמהדורת הדוא"ל שלנו ומקפידים על מתן קרדיטים על מידעים לעיתונאים וכלי תקשורת. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום שאתם בעלי הזכויות שלו, אנא פנו אלינו ונטפל בזה מיידית לשביעות רצונכם.