04.08.13 / 09:53
לאחר לבטים רבים ומחשבה מעמיקה החלטתי להתמודד על ראשות עיריית אשקלון ולמועצת העיר . הכל החל באותו
לאחר לבטים רבים ומחשבה מעמיקה החלטתי להתמודד על ראשות עיריית אשקלון ולמועצת העיר . הכל החל באותו ערב בו הרצתי ב"בית האישה" בסדנת אימון ומודעות עצמית , זו היתה קבוצת נשים בטווח גילאים של 22-40 שהגיעה להגדיר לעצמה חזון לחיים.בסוף ההרצאה שאלתי את הנשים למי יצביעו בבחירות הקרובות? אישה צעירה שסיימה לא מזמן את שירותה הצבאי ענתה:"כי היא לא מתכוונת להצביע וגם לא להישאר באשקלון כי העתיד לא נמצא כאן", אחרת טענה שלמרות שדורות שלמים של משפחתה גרו כאן העיר עם הפוטנציאל הענק לא מצליחה להתרומם ואינה מממשת את הפוטנציאל הגלום בה , נשים נוספות המשיכו לפרט את הקשיים שהן חוות ביום יום ועל כך שאין להן מענה בתחומי החינוך,התעסוקה ואפילו יציאה משותפת עם המשפחה ובכך נאלצים לצאת אל מחוץ לגבולות אשקלון. הנחמה הגדולה שלהן היתה השיתוף בבית האישה (שלדעתן חייב היה להיות עירוני ולתת מענה לכל הנשים באשר הן).המילים האלו, שנאמרו בכנות ובכאב ריגשו אותי . הבנתי שזה רגע מכונן עבורי, אחריו אני אמורה להחליט אם אני משנסת מותניים ויוצאת לקרב על עתידנו באשקלון.
לכשהודעתי למשפחתי על החלטתי להתמודד. השאלה הראשונה שנשאלה היא :‘למה לך אמא, אין ספק שהצעירים והמוכשרים עוזבים את העיר אך אין מה לעשות, טובת האדם והתושב אינה נמצאת בראש מעיניי מקבלי ההחלטות, אך אם תחליטי אנחנו כולנו לצידך יחד עם כל האנשים והנשים שרוצים לראות כאן עיר אחרת,מוצלחת יותר!"
שמי ד"ר ריקי שי אני בת 44, נשואה ואם לארבעה ילדים :ברקת (22),ספיר (21), שוהם (17) ונופך (15) נולדתי בעתיקות ד',למדתי ,נישאתי והקמתי את בתי באשקלון. יש לי תואר ראשון בחינוך וחברה ,תואר שני בניהול החינוך ותואר שלישי בפילוסופיה במדעי ההתנהגות .כתושבת העיר וכפעילת ציבור זה שנים אני מכירה את צרכי העיר מקרוב, ורואה איך משנה לשנה מתרבים התחומים בהם נדרש טיפול מעמיק לשינוי ושיפור בתחומי הרווחה,השכונות ,משפחות העוני ומשפחות חד הוריות.אנו קוראות לצמצום פערים חברתיים בין:עשירים לעניים,חילונים ודתיים,נשים וגברים ושוויון בשכר הנשים.ברור שעבודה קשה צפויה ,האתגרים שניצבים הם קשים ומורכבים. אבל אנחנו הנשים נוכל לעשות זאת.
המספרים מדברים בעד עצמם, 51.4% מהאוכלוסייה בארץ הן נשים, (כלומר 3.5 מליון איש (נשים צריכות להיות מיוצגות, במקום בו מתקבלות ההחלטות המהותיות הקשורות לחייו של כל אזרח. כיום מכהנות רק 5 ראשות ערים מתוך 256 רשויות מקומיות. רק 350 חברות מועצה מכהנות מתוך כ- 3000 חברי מועצה. ממחקרים עולה כי נשים המכהנות בתפקידים ציבוריים עושות זאת על הצד הטוב ביותר. נשות אשקלון בהנהגתי לוקחות אחריות ומובילות לשינוי ,נשים פעילות ואקטיביסטיות שנתנו ונותנות מעצמן לטובת הקהילה בואו נחולל יחד את המהפכה שתוביל לשינוי בסדר העדיפויות באשקלון בתחומים:חינוך,תעסוקה,שכר שוויוני לצמצום הפערים, תיירות ואיכות חיים . בית האישה שהקמתי באשקלון כיוזמה פרטית נותנת מענה למאות נשים המגיעות מדיי יום, מחקרים עדכניים מוכיחים שדווקא המוח הנשי הוא שמתאים לניהול במאה ה-21. נשים מנהלות בצורה פחות היררכית, ובעלות תכונות של סבלנות, הקשבה, ניתוח מצבים ללא כניעה לאגו, ושילוב זה, בין אינטליגנציה שכלית ל אינטליגנציה רגשית מוביל אותן להצלחת הארגון אותו הן מנהלות .
התושבים באשקלון מבינים מה יכול להביא להם את השינוי, שיהפוך את עירם לחזקה, משגשגת, ומתקדמת. עיר שכל אזרח בה נחשב, שנשים מקבלות מענה והופכות להיות במוקדי קבלות ההחלטות החשובות לנו ,לילדנו ולדור הבא.
אני קוראת מכאן לנשים להיות שותפות לחזון לדרך ולהגשמה. יחד נוביל את השינוי!!!. ..