06.09.15 / 13:11
כחלק מהפרויקט החינוכי ־ טכנולוגי “גשרים לשלום”, במוסדות חינוך במגזר היהודי ובמגזר הערבי מתנהלים שיעורים שיתופיים באמצעות תוכנה של ענקית החיפוש "גוגל". גם בית הספר "רונסון"
נכלל בפרוייקט
טכנולוגיה היא חלק בלתי נפרד מהצעידה קדימה, היא מצמצמת את פערי הזמן והמקום ובכך מקרבת בין רחוקים. עבור ישראלים (יהודים וערבים), פלסטינים ותושבים נוספים ברחבי המזרח התיכון, טכנולוגיות אלה הן יקרות ערך במיוחד לאור הקשיים והמגבלות בכינונו של קשר ישיר ואנושי. מרכז פרס לשלום משתמש בטכנולוגיה ככלי לגישור בין אוכלוסיות שונות ולמימוש הדו קיום בתוך ישראל.
השבוע, ציינו באירוע רחב היקף בהשתתפות שמעון פרס ושר המדע והטכנולוגיה את סיום שנת הפעילות של פרויקט "גשרים לשלום" בשיתוף רשת אורט וגוגל ישראל. במהלך שנת הלימודים, כחמש מאוד תלמידים ותלמידות יהודים וערבים, מעשרות בתי ספר בישראל, לקחו חלק בפרויקט חשוב זה אשר שם את הטכנולוגיה ואת הצורך בחיים משותפים לכל אזרחי ישראל בקדמת הבמה. בסיום האירוע שמעון פרס הכריז כי מטרתנו להפוך את הפרויקט של מרכז פרס לשלום לתוכנית לאומית, ואילו חברת GOOGLE הודיעה על הכפלת התמיכה הכספית בפרויקט בשנה הבאה.
כחלק מהפרויקט החינוכי־טכנולוגי “גשרים לשלום”, שיזמו מרכז פרס לשלום, גוגל ישראל ואורט ישראל ושאותו הם מפעילים זה כשלוש שנים, אימצו כ־20 בתי ספר ברחבי הארץ את התוכנה, במטרה ליצור שיח ופעילויות בין בני נוער מרקעים שונים ומתרבויות שונות. בפרויקט משתתפים מאות תלמידים מהמגזר היהודי ומהמגזר הערבי מעשרות יישובים ברחבי הארץ. בשנת הלימודים הנוכחית הצטרפו כמה בתי ספר לפרויקט, ובהם בתי הספר אורט בוסתאן אל־מארג’, בית הספר אורט אום בטין, אורט ע”ש הנרי רונסון אשקלון ואורט עפולה.
כרמל שבמנאו, מורה בבית הספר אורט ע"ש הנרי רונסון באשקלון (בית הספר התאום של אורט אום בטין), אמרה: "לא ידעתי מראש לאן הפרויקט יתפתח ויתגלגל, ובאופן טבעי היו לי חששות. זה היה מדהים לראות איך שני הצדדים זקוקים ממש להידברות הזו ולהכיר זה את זה".
שיר קריכלי, תלמידת כיתה י' בבית הספר אורט ע"ש הנרי רונסון אשקלון, אמרה: "הופתענו שגם התלמידים מאום בטין באמת רוצים שלום בינינו ואוהבים אותנו".