19.11.15 / 10:15
הצגת המקור השנייה של התיאטרון מתארת את התמודדותה של הקהילה עם פערים חברתיים ובין דוריים
ביום שני האחרון, עלתה לראשונה הצגת המקור 'מראה מאוחרת' של התיאטרון החברתי של קהילת יוצאי אתיופיה. 20 השחקנים בתיאטרון, כולם הורים ותושבים בני הקהילה, השתתפו עד כה בשתי הצגות מקור, הראשונה 'מילים שבורות' והשנייה 'מראה מאוחרת'. שתי ההצגות עוסקות בנושאים חברתיים וקהילתיים ומתארות את חיי הקהילה המהגרת, התמודדותה עם פערים חברתיים ובין דוריים, התפרצות המחאה בקרב הצעירים שזועקים לשוויון זכויות ומאידך על חובתם לקחת אחריות ולהוביל לעוצמה ולאחדות בקהילה.
פעילות התיאטרון מתקיימת בשיתוף פעולה של 'עיר ללא אלימות' והרשות למלחמה בסמים ואלכוהול , מחלקת קליטת עלייה, פרוייקט 'אשת חיל' ותוכנית 'פאקט'. התיאטרון הקהילתי, הינו דוגמה אחת למגוון הפעילויות שמובילים יוצאי הקהילה בעיר, מהווה כלי ושופר לאתגרים והצלחות קהילתיים. מעבר לתהליכים האישיים שעוברים המשתתפים הם שותפים פעילים בכתיבת המחזה ובבחירת התכנים שיועלו בו.
סגן ראש העיר, אפי מור, אשר מונה על ידי ראש העיר, איתמר שמעוני, להוביל ולקדם את צרכי הקהילה האתיופית בעיר, נכח במופע ואמר: "אני מעריך ומוקיר את העשייה המבורכת שעושים עובדי הקהילה. אנו עושים מאמצים רבים על מנת לקדם את הקהילה, לתמוך בה, לחזקה ולהעצימה בכל התחומים".
רכזת מניעה 'עיר ללא אלימות' והרשות למלחמה בסמים, מולו אטגייב, שהובילה וליוותה את התוכנית: "מטרת הפעילות של התיאטרון הינה העצמה אישית וחברתית. דרך התיאטרון הקהילתי אנו מעבירים מסרים לקהילה, מובילים את מעורבות ההורים והצעירים בקהילה, מגדילים את צריכת תרבות הפנאי להורה, כל זאת תוך חיזוק הביטחון העצמי, פיתוח כישרונות, חשיבה יצירתית ופיתוח חווית של הצלחה".
בימאי ההצגה, ארז משולם: "המסר העיקרי שמעבירה ההצגה הוא הצורך שלנו להתחיל להסתכל אחד על השני כאחים ולהפסיק להסתכל אחד על השני בצבעים. בואו נסתכל אחד בעיניים של השני ונראה אדם עם היופי, הכוחות והעוצמות שלו".