חילופי חוכמה טאיוונים - ישראליים



שיתוף פעולה חוצה יבשות בין המכללה האקדמית אשקלון לבין אוניברסיטת NTU מטאיוון. שני סטודנטים הגיעו להדריך בנושא תיפעול מאובטח של הבית החכם. ד"ר גיא לשם, ראש החוג למדעי המחשב: "אצלנו פורצים את כל תחומי הידע ואני גאה על שיתוף הפעולה חוצה היבשות הזה"

 שני סטודנטים מטייוואן, וואנג לין וקאי צינג, הגיעו ביום שלישי למכללה האקדמית אשקלון להדרכה בחוג למדעי המחשב, בנושא החם ביותר היום, תפעול התקני IoT, תיפעול מרחוק של בית חכם, באמצעות אפליקציות ואתרי אינטרנט מאובטחים לחלוטין.

הסטודנטים הטיוואנים ידריכו את הסטודנטים הישראלים להשתמש במערכת אַרְדוּאִינוֹ- התקן מיוחד אשר מטרתו ליצור סביבה נוחה וזולה לפיתוח פרויקטים המשלבים תוכנה עם רכיבי אלקטרוניקה. על בסיס מערכת זו יפתחו במסגרת שיתוף הפעולה ובעזרת הסטודנטים פרויקטים חדשנים בתחום אבטחת הסייבר.

יעל קרלין משמאל למטה וכלל משתתפי הכנס.jpg

זו השנה השנייה שבה נערכים חילופי סטודנטים בין המכללה האקדמית אשקלון לבין אוניברסיטת NTU  בטאיוואן. מרצים בכירים וחוקרים החוג, ד"ר גיא לשם וד"ר אסתר דוד, זכו במענק מחקר מטעם משרד המדע לשנים 2015-2017, והם מיישמים אותו לשיתופי פעולה חוצי יבשות בתחום אבטחת המידע והסייבר.

ד"ר גיא לשם: "לא רחוק היום בו נוכל להיכנס לאפליקציה או לאתר האינטרנט ונוכל לשלוט במערכות הבית השונות, החל מכיבוי מזגן ששכחנו לכבות ועד פתיחת שער החניה לבניין. כל זה יקרה בצורה מאובטחת למתקפות סייבר מבחוץ, נושא שנעשה אופנתי בשנים האחרונות. אצלנו בחוג למדעי המחשב במכללה האקדמית אשקלון פורצים את כל תחומי הידע ואני גאה על שיתוף הפעולה חוצה היבשות הזה".

טיוואן ידועה כמדינה מתקדמת מאוד בנושאי ההייטק והמדע היישומי, לכן שיתופי פעולה עם ישראל הידועה בכינוי "אומת הסטארט אפ" הם טבעיים לחלוטין. בנוסף גם בקיץ זה ייצאו ארבעה סטודנטים מצטיינים מהחוג למדעי המחשב להשתתף בסדנא רב לאומית בתחום פיתוח ל-IoT באוניברסיטת NTU בטיוואן בשיתוף חברת אינטל. בנוסף ללימודים, חווייתיים ובילוי עם הסטודנטים הטיוואנים, החלק שאולי הכי חשוב בתכנית הוא הזדמנות לעבוד בפרויקט תוכנה של חברת "אינטל". המחקר משתף גם חברות הייטק בין לאומיות והוא מתמקד בנושא ה"אינטרנט של דברים" (Internet of Things).

ד"ר אסתר דוד: " בימים אלו ד"ר דוב גבאי, שותפים מאוניברסיטת NTU סטודנטים שנה א' וב' מהחוג למדעי המחשב  ואנוכי עמלים על פיתוח טכנולוגיה חדישה לזיהוי נקודות רגישות לפריצה במערכות הבקרה החדשניות של בית חכם שלטכנולוגיה כיום אין מענה להתקפות מסוג זה. לדוגמא, אנו מנסים לזהות אפשרות שמערכת הבקרה של הבית החכם תגרום לפתיחת חלון או דלת בתנאים לא בטוחים כמו שאף דייר אינו נוכח בבית בזמן זה. פיתוח זה חדשני וראשוני בתחום האקדמי בעולם ואנו מקווים להיות הראשונים להציע מענה לסוג התקפות זה."

השבוע הבינלאומי של המכללה האקדמית אשקלון כלל גם הרצאה של הסטודנטית יעל קרלין ממגמת בריאות הציבור, בכנס בין לאומי שוויץ שעסק ברפואת שיניים.

קרלן: "קבלנו תגובות חיוביות מאוד מהקהל. האולם היה מלא. המשכתי לפתח קשרים עם המציגים האחרים בסשן שלי ואני משוכנעת שנפיק תועלת מהקשרים האלה. זו חוויה נהדרת לכל סטודנטית וסטודנט, ואני מודה להנהלת המכללה האקדמית שאיפשרה לי את החוויה הזו".

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה